Fiat uno rok 1988 diesel ,

08 Lut 2011, 15:02

mam takie pytanie bo mój kumpel mnie poprosil zebym sie dowiedzial czy mozna jeździć takim starym dieslem z 1988 roku np. pół ropa i pół olej rzepakowy taki ze sklepu spozywczego . jak ktos probowal niech pomoże .
_pimpek_
magik700
Nowicjusz

Miejscowość: Rypin

23 Lut 2011, 21:55

Jak najbardziej, ja w Sunny N14Y10 jeździłem trochę tylko na oleju z biedronki, ale teraz się to nie opłaca bo jak dla mnie olej spożywczy jest o droższy nisz napędowy, poza tym to silnik trochę traci na dynamice i wali takim nie przyjemnym zapachem (niektórzy mówią że frytkami) Spróbuj bioestru na bliskiej prawie to samo :wink: Albo można na cały bak rzepakowego nalać 100ml MIXOLu. Znajomy chce zrobić zbiornik w koło zapasowe tylko na olej rzepakowy i zamontować w nim grzałkę aby w zimne dni to w miarę rzadkie było. Warto spróbować.
adammtv
Aktywny

Miejscowość: Złoty Stok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Co to jest Defensive Driving?
    Amerykanin Chris Imhoff z National Safety Council jako pierwszy sformułował reguły "Defensive Driving" (DD), czyli jazdy defensywnej. Pierwszy kurs DD zorganizowano w USA w 1964 roku. Od 50 lat w krajach anglosaskich oraz ...
    Toyota FT-1 - koncepcyjne dwudrzwiowe coupe klasy GT
    Podobno Akio Toyoda, prezydent Toyoty i entuzjasta sportowych samochodów, po raz pierwszy zetknął się z FT-1, kiedy projektanci z amerykańskiego studia Toyoty Calty Design posadzili go do gry Gran Turismo. Toyoda był ...