Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
kupnoaut napisał(a):Pozostałe naprawy były czysto eksploatacyjne.
kupnoaut napisał(a):Moje Punto II Fl 2004 rok kupione w 2009 w sierpniu. Od tamtej pory zrobiłem 30 tys kilometrów. W chwili zakupu miało 90 tys przejechane. Jedyna rzecz jaka mi się popsuła przez te 30 k kilometrów to sonda lambda, ale tutaj chyba troche mojej winy bo oszczedzałem na paliwie i tankowałem w carrefourze chociaż autko pali tylko 5l/100km. Pozostałe naprawy były czysto eksploatacyjne.
Punto jest mega tanie w utrzymaniu gdyż pali tylko 5l/100km.
Przykładowe ceny części:
komplet klocków 38 zł
komplet okładzin na bębny z tyłu 75 zł
uszczelka pokrywy zaworów 12 zł
sonda lambda 120 zł
jiGsaw napisał(a):5l? Dziwne, bo w lżejszej Pandzie nie można zejść poniżej 6 na trasie.
Daro20VT napisał(a):jiGsaw napisał(a):5l? Dziwne, bo w lżejszej Pandzie nie można zejść poniżej 6 na trasie.
Przy oszczędnej jeździe Pandą 1.2 MPI (60KM) na trasie można zejść do 5,5l na 100km .
Nie wspominacjąc o silniku 1.3 multijet, którym na trasie można zejść do spalnia w granicach 4,2-4,3l na 100km .
Baza z danymi technicznymi samochodów marki FIAT. Znajdziesz tu informacje o silniku (moc, pojemność, moment obrotowy itp.), wymiarach nadwozia, spalaniu (trasa / miasto / średnie), osiągach, ukałdzie hamulcowym i jeszcze wielu innych parametrach które dotyczą tego modelu.
Sprawdź: dane techniczne FIAT