Fiesta 1.25 - gaśnie

25 Sty 2015, 16:47

Problem dotyczy Fiesty mk5 z silnikiem 1.25 16V
Auto odpala bez problemu na mrozie, jednak po krótkiej chwili gdy jeszcze jest zimny podczas dodawania gazu silnik jakby się dusił, pracował na 3 cylindry aż w końcu gaśnie. Ponowne uruchomienie następuje z minimalnym utrudnieniem tzn rozrusznik kręci ze 2-3 s żeby odpalił. Wówczas dodaję dynamiczniej gazu i natychmiast ruszam aby znowu nie zgasnął. Przy zagrzanym silniku problem nie wystepuje.
Zaznaczam że kable zapłonowe i świece wymieniłem w ostatnich dniach. Jutro będę musiał podjechać do elektryka żeby podłączył go do komputera.
Czy ktoś może zasugerować co to może być?
krikus
fs...VIP
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 125
Auto: Opel Vectra C 1.8
  • 26 Sty 2015, 17:59

Załatwione.
    Temat do zamknięcia.
    krikus
    fs...VIP
    Awatar użytkownika

28 Sty 2015, 16:41

Dasz znać co to była za przyczyna?
    ArteK
    Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
    Miejscowość: Warszawa
    Prawo jazdy: 12 12 1996
    Przebieg/rok: 15tys. km
    Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
    Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
    Paliwo: Hybryda
    Typ: Kombi
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2016

28 Sty 2015, 19:14

Jako że temat nie cieszył sie zainteresowaniem dlatego nie podawałem więcej informacji.

Przyczyna? nadal nie została poznana, nie byłem z tym u elektryka, wystawiłem go na sprzedaż i poszło. Teraz nowy właściciel niech sie z tym tropi.
    krikus
    fs...VIP
    Awatar użytkownika

28 Sty 2015, 20:03

ja myślę,że czujnik temperatury.
    PhantomASA1
    Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
    Miejscowość: Z prawdy :)
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Chevrolet Equinox z silnikiem Diesla
      Najoszczędniejsza wersja tego średniej wielkości SUV-a General Motors ma 1,6-litrowego turbodiesla o mocy około 136 KM. W testach Consumer Reports auto osiągnęło średni wynik 31 mpg. Model ten nie jest dostępny w Polsce. ...
      Auto części - potrzeba każdego samochodu
      Niezależnie czy korzystasz z samochodu, żeby dojeżdżać do pracy czy aby podróżować po świecie, musisz mieć świadomość, że pewnego dnia, któraś z części samochodu ulegnie awarii. Przyczyną może być wyeksploatowanie ...