Więc tak :
Fiesta - 3 lub 5 drzwi , nadwozie wiadomo wg gustu ale co raz częściej zaatakowane korozją, z wyposażenia można znaleźć nawet klime czy "elektrykę" ale trzeba sie liczyć że wspomaganie to już jest dobrze
![Smile :)]()
Silniki dobre,godne polecenia od 1,25/75KM do 1,6/103KM , diesle nie polecam, takie silniki nie są do małych aut! (nadmierny hałas i wibracje)
Corsa B - jak już pisałem u kogoś innego w temacie , mojej strony tyle że lubi rdzę , z silników każdy byle nie 3-cylindrowy 1,0 , diesle też nie najlepiej wypadają(dosyć głośne ;p ), ja ze swojej strony polecam 1,4/62 KM.
Za 8 tyś będzie na pewno w stanie "wsiadać i jechać" ( co nie znaczy że taniej nie znajdziesz)
Punto (swoją drogą moim zdaniem najlepszy wybór ) - trzeba powiedzieć że auto dosyć stare a stylistyką jaki praktyką nie odbiega od dzisiejszych samochodów. Doskonały przykład że Fiat może robić dobre małe auta
![Very Happy :D]()
usterki jak już są to usuniemy je na prawdę małym kosztem. Co do silników to polecam 8 zaworowy 1,2 ( co prawda 16 zaworowa jest mocniejsza ale głośniejsza i więcej pali) większe pojemności są rzadko spotykane nawet ;p diesle i automatyczne skrzynie omijaj ! Jako wadę wymienił bym jego pospolitość ale jeśli szukasz auta tylko do jazdy będziesz zadowolony
Hyundai - o tym za dużo Ci nie powiem, tyle że wygląd ma najlepszy z tych wszystkich wg mnie ale z tego co słyszałem większość tych aut jest dosyć zajechana ;p
pozdro