Fiesta MK6 2002 benzyna - nieznany wyciek [zdjęcia]

06 Mar 2016, 12:49

witam, pacjenta to fiesta mk6 2002 benzyna 60KM, od paru dni kiedy wyjezdzam z garażu zauważam na podłodze małe plamki[zdjecie 1], sprawdziłem wszystkie płyny i tylko silnikowego troszkę ubyło ale nie wiele. Plama znajdowała się w lewej przedniej cześci samochodu obok koła, stwierdziłem, że pewnie hamulcowy, lecz po skręceniu koła zauważyłem mokrą zwrotnicę

Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
Zdjęcie
aesd
Nowicjusz

Prawo jazdy: 22 09 1993
Przebieg/rok: <1tys. km
Auto: Nie mam

15 Mar 2016, 13:42

Wygląda na to że wyciek jest zaraz przy marżecie wewnętrznej prawej półosi. Stawiałbym raczej na uszczelniacz półosi prawej. Oleju w skrzyni nie sprawdzałeś pewnie :)

Warto by było wjechać na jakiś kanał lub na podnośnik i sprawdzić ten wyciek.
Kacper
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3348
Miejscowość: Warszawa - okolice
Prawo jazdy: 14 09 1997
Auto: Volvo S40
Silnik: 2.0 140KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

15 Mar 2016, 17:30

Witamy, na podstawie zdjęć obstawiam wyciek z układu wspomagania kierownicy.
Proszę sprawdzić płyn w zbiorniczku płynu wspomagania i jak najszybciej udać się do warsztatu w celu dokładnej weryfikacji i naprawy.
AutoConrad
Aktywny

Miejscowość: Warszawa
Auto: różne marki
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Bezpieczna jazda po zmroku
    Jesienią dni stają się coraz krótsze, dlatego kierowcy częściej prowadzą auto już po zmroku. Jazda w takich warunkach jest o wiele trudniejsza niż przy świetle dziennym, zwłaszcza w miejscach nieoświetlonych latarniami ...