Fiesta MK7 czy może Seat Leon?

14 Cze 2012, 13:21

Witam szanownych forumowiczów,
zamierzam w ciągu najbliższych 2 miesięcy zakup samochodu do ok 32 000 zł , moją uwagę jak narazie najbardziej przykuła Fiesta MK7 2009 1,6 diesel 5d w wersji tytanium ale podoba mi się również Seat Leon 1,9 TDi tylko że za tą kwotę musiałbym zejść z rocznika.

Fiesta - rewelacyjny (jak dla mnie) wygląd zewnętrzny ale także zwracam uwage na wnętrze które również mi się w niej podoba
Leon - doskonała sylwetka ale już srodek mniej

Proszę Was szanownych forumowiczów o opinie, sugestie, porade a może wybór alternatywnego somochodu
robank
Obserwowany

Prawo jazdy: 11 08 1995

14 Cze 2012, 14:04

Osobiście jestem za Seatem, nie mam zaufania do Forda. Fakt, że za te same pieniążki Seata Leon będzie starszy, jednak będzie bardziej niezawodny. Tutaj [link do Gratka wygasł] jest fajne autko.
takigrat
Nowicjusz

Prawo jazdy: 08 05 1987
Auto: Audi A3 8L 1.9 TDI

14 Cze 2012, 14:21

Wydaje mi sie,ze w tej kwocie lepiej byłoby postawić na Fieste, tym bardziej że Ci się podoba,a to bardzo ważna sprawa. Jak sam wiesz Seata w wersji 1.9 nie kupisz w takim roczniku,wiec musisz zejść niżej,a nie wiem czy jest sens.
Dabtuner
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ibiza FR testowana przez Marcina Dorocińskiego
    Nowy SEAT Ibiza hiszpański przedstawiciel segmentu B jest dostępny na rynku od niedawna w nowej generacji. Nie mogło to pozostać bez odpowiedzi Marcina Dorocińskiego, na co dzień jeżdżącego 211-konnym Leonem FR. Auto, które ...
    Jak dbać o turbosprężarkę w naszym samochodzie?
    Obecnie rośnie zainteresowanie kierowców samochodami o dużej mocy i małym zużyciu paliwa. Aby sprostać tym oczekiwaniom rynku, wiodący producenci samochodów więcej uwagi poświęcają projektowaniu modeli wyposażonych ...