Witam Chcialbym sie dowiedziec bo nie bardzo znalazlem informacje na temat wymiany filtra paliwa w Peugeot 2,2 HDI. Chcialbym wymienic u siebie lecz boje sie ze zapowietrze uklad. Jak u Was przebiega owa wymiana prosilbym od A do Z jak to robicie...oczywiscie mam w kanistrze literek ropy na dolewke.
Odkręcasz go, wkręcasz nowy. Kręcisz silnikiem i powinien w końcu załapać sam, a jak nie to grucha i podpompować mu paliwa.. Na YT masz filmiki poglądowe jak wymienić go, fakt w innych autach, ale zasada ta sama w sumie.
Nie ma w tym dużo filozofii tak jak kolega wyżej napisał odkręcasz wyciągasz stary wsadzasz nowy nową uszczelkę powinna być w zestawie i zakręcasz możesz pod pompować pompką albo dłużej pokręcić jak już odpali to w górnej części filtra jak dobrze pamiętam jest odpowietrznik luzujesz go jak zacznie lecieć paliwo to zakręcasz i gotowe.
Niestety gruszki nie ma jak to ma miejsce w C5. A odpowietrzania raczej tutaj nie ma bynajmniej nie u góry na dole jest pokretlo tylko nie wiem czy nie do spuszczania paliwa z obudowy Taka oto obudowa jest u mnie :
Hyundai i20 z instalacją LPG BRC Sequent 24.11 Hyundai i20 z instalacją gazową utrzymuje 5-letnią potrójną gwarancję bez limitu kilometrów. Hyundai Motor Poland wprowadził do sprzedaży model i20 z instalacją LPG. Samochód z napędem na gaz dostępny ...
Obserwacja drogi - wzrok, koncentracja, analiza Ile by się nie mówiło o bezpieczeństwie, zawsze w rozmowach pojawia się temat obserwacji drogi. W całym procesie obserwacji kluczowe są trzy elementy. Pierwszym jest obszar, który skanujemy wzrokiem. Powinien ...
Wymieniaj spokojnie ten filtr i nic się nie bój nic się nie spieszy jak zakręcisz obudowę to normalnie odpalaj samochód jak zgaśnie to zapal znowu i dalej powinien już chodzić sam i sam sobie naciągnie byle byś tylko nie odpalał jak filtr będzie odkręcony
Racja, parę chwil go pomordować i w końcu filtr się zapełni i auto samo złapie, wymieniaj nie bój się. Do tego nie trzeba jakiś narzędzi czy sprzętu, pochełtasz go, zgaśnie i znowu pochełtasz i złapie i będzie chodzić jak ta lala.
Zwykle tak robiłem, że wymieniam zakrecam i odpalam jak zgasnie to jeszcze raz odpalałem...tylko pytam dlatego ze nie znam sie na tych HDI i nie wiem czy jakies delikatniejsze one nie są na zapowietrzenie
A co za filtr ty tam chcesz odkręcać kluczem ? Przecież tam idą wkłady filtra, a nie całe filtry - filtr (wkład) masz w tej czarnej puszce, którą jest na zdjęciach powyżej. Odkręcasz ją jak słoik ręką i wszystko.
Drogi użytkowniku, aby dalej móc dostarczać Ci coraz lepszej jakości treści którymi możesz być zainteresowany powinieneś przejść do ustawień prywatności i tam skonfigurować swoje zgody w celu dopasowania treści marketingowych do Twojego zachowania. Pamiętaj! Dzięki reklamom możemy finansować rozwój naszej strony, a Ty w zamian otrzymujesz do niej bezpłatny dostęp.