Firma która odkupi moją szkodę?

17 Paź 2015, 23:43

Witam

Polecacie może jakąś firmę która wykupuje od nas szkodę, rozpatruje dokumenty i proponuje kwotę. Bez procesów, czekania itp.
Miałem kolizje, jestem poszkodowany na miejscu była policja, ale mimo to ubezpieczyciel mocno zaniżył kwotę odszkodowania.
Będę wdzięczny za pomoc.
edisk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2009
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9 tdi 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

26 Paź 2015, 10:15

Są takie firmy, które zajmują sie takimi rzeczami. Temat bardzo często poruszany na naszym forum - wystaryczy przejrzeć i poszukać takiej firmy w swojej okolicy np. przez internet.
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Paź 2015, 10:22

Dziękuję za odpowiedź.
Właśnie firm jest dużo, aż ciężko się zdecydować, miałem nadzieję że ktoś korzystał już z takiej firmy i jest zadowolony.
edisk
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 02 2009
Auto: Seat Leon
Silnik: 1.9 tdi 110km
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

26 Paź 2015, 11:14

edisk napisał(a):miałem nadzieję że ktoś korzystał już z takiej firmy i jest zadowolony.

Wielu forumowiczy korzystało z takich firm i chyba wszyscy byli zadowoleni. Takie firmy zajmują się na codzień walką z ZU i wiedzą jak postępować, ponieważ wszystkie przepisy mają w małym paluszku jak się to mówi :) A ZU nie lubią ich i wiadomo dlaczego :)
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

26 Paź 2015, 12:14

Takie firmy są OK, ale jak to ze wszystkim bywa musisz dobrze sprawdzić kto jest na rynku i co oferuje :) Oprócz tego możesz także poszukać kancelarii odszkodowawczych, które za % od uzyskanego odszkodowania przejmą sprawę i postarają się tym samym o jak największe odszkodowanie (to rozwiązanie jest jednak najlepsze dla spraw dotyczących szkód osobowych, ponieważ to właśnie w tych przypadkach najciężej oszacować odpowiednie zadośćuczynienie).

Mimo wszystko proponowałbym, abyś na początku sam spróbował zawalczyć o odszkodowanie. Nawet warto zapłacić kilkaset złotych dla zewnętrznego rzeczoznawcę, który dobrze opisze stan auta, oraz to co trzeba wymienić i ile to może kosztować. Do tego Twoja własna wycena na podstawie cen części lub informacji z warsztatów lub ASO i bez problemu uda Ci się uzyskać odpowiednie odszkodowanie. Jeśli sprzedasz swoją szkodę innej firmie możesz wtedy uzyskać mniej pieniędzy ponieważ ich usługa też kosztuje i muszą na tym zarobić :)

Pozdrawiam,
Łukasz
mfind
Aktywny

Zdjęcia: 4
Auto: Volvo S40
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Opony całoroczne – jakie mają wady i zalety?
    Opony całoroczne – do wszystkiego, czyli do niczego? Czy może jednak istnieją uniwersalne opony, na każde warunki drogowe? Kiedy decydujemy się na zakup nowego kompletu opon mamy dwie dostępne opcje – opony dedykowane ...