Firmy szukające/sprowadzające auta

06 Lip 2017, 22:13

Hej. W internecie znalazłem kilka firm "auto-doradców" albo firm, które sprowadzają samochody na życzenie. Widziałem też dużo negatywnych opinii. Pytanie kieruję do Was - czy jest jakaś taka firma godna polecenia? Ogólnie wizja wydawania na samochód używany powyżej 10 tysięcy jest dla mnie przerażająca - wystarczy trafić na minę i może się okazać, że równie dobrze te pieniądze można by wyrzucić przez okno.

Nadal w mojej głowie zakorzeniona jest myśl, że kupienie nowego samochodu z salonu i sprzedanie go po 4-7 latach jest po prostu kosztem luksusu świętego spokoju z autem (różnica w cenie pomiędzy kupnem nówki a sprzedaniem używki). Chcąc kupić coś używanego nawet nie wiem jak się do tego zabrać (polski rynek jest nasiąknięty przekrętami w tym temacie), moja wiedza jak poradzić sobie z identyfikacją wypicowanego złoma od sensownego egzemplarza jest bliska zeru. Nie wiem jak to ugryźć, dlatego moje powyższe pytanie.
PizzaDelivery
Nowicjusz

Auto: Nie mam

06 Lip 2017, 23:09

Skąd jesteś?
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006

07 Lip 2017, 00:13

Poznań.
PizzaDelivery
Nowicjusz

07 Lip 2017, 16:30

To ja się podpinam z pytaniem dla Warszawa lub Płock.
tech
Nowicjusz

07 Lip 2017, 16:56

Wydaje mi się, że polecać możecie z całego kraju, skoro auto będzie sprowadzane z zagranicy to dla mnie nie ma znaczenia czy pojadę po nie przez całą Polskę, skoro i tak będzie weryfikowane przez specjalistów.
PizzaDelivery
Nowicjusz

07 Lip 2017, 18:55

Mogę polecić kolegów z forum bez-wypadkowe.net.

Trade-lux https://trade-lux.otomoto.pl/
Carpasja (w TVN Turbo w zawodowych handlarzach występował)
Vitoocars [link wygasł]

Oraz:
https://eurocar-pawlowski.otomoto.pl/
https://uzywane-z-niemiec.otomoto.pl/
Było: '02 Laguna IIphI 2.2dCi, '99 Astra F 1.6 8V, '05 Vel Satis 2.0T, '02 Laguna IIphI V6 24V, '06 Laguna IIphII 2.0dCi
Jest: '06 Vel Satis 2.0T, '06 Laguna 2.0dCi 173KM GT
Roadkiller
Aktywny

Zdjęcia: 4
Miejscowość: GCH
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: Laguna IIphII
Silnik: 2.0dCi 173KM GT
Paliwo: Diesel
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2006
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Jak bezpiecznie wykonać manewr wyprzedzania?
    Wyprzedzanie to niebezpieczny manewr, który polega na przejeżdżaniu obok pojazdu lub innego uczestnika ruchu poruszającego się w tym samym kierunku. W Polsce związane jest to najczęściej z chwilową zmianą pasa ruchu ...

10 Lip 2017, 18:52

Dzięki, jestem w kontakcie z Carpasja, zobaczymy jak wyjdzie ;-).
PizzaDelivery
Nowicjusz

18 Maj 2018, 14:55

Przepraszam, że tak odświeżam. Ale jak poszło? Auto się sprawdziło? I ile to kosztowało?
joozek987
Nowicjusz

Auto: VB