Firmy zajmujące się odszkodowaniami z polisy OC

05 Sty 2009, 19:24

Witam
I mam pytanie w sprawie firm które zajmują się prowadzeniem spraw odszkodowawczych z polisy OC sprawcy wypadku.
Ponieważ niedawno w rodzinie była stłuczka a że wina była po drugiej stronie(kierowca wjechał na skrzyżowanie na znaku stop).I moje pytanie brzmi czy znacie jakieś pewne firmy które mogłyby przeprowadzić taką sprawę odszkodowawczą?Ponieważ jest to pierwsza taka sytuacja nie jestem zorjentowany.Z góry dziękuję za odpowiedzi.
dzumin11

05 Sty 2009, 19:38

A po co taka firma(aczkolwiek nie słyszałem o takowych)?Jak jest stłuczka,to albo wzywa się policję,albo jak sprawca przyznaje się do winy,to spisuje się oświadczenie i następnie idzie się do jego ubezpieczalni i zgłasza szkodę.Oni robią oględziny,dostajesz kosztorys naprawy,oddajesz autko na warsztat i to wszystko.W czym taka firma miałaby ci pomóc?
Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
MotoAlbercik
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
Miejscowość: Tychy
Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2000

05 Sty 2009, 19:54

Właśnie o to chodzi że na miejscu zostało spisane oświadczenie a nie było policji i nie chce mieć problemów związanych z chodzeniem przy tej sprawie.A takie firmy raczej istnieją chodzi mi tylko czy zna ktoś firmę która jest godna polecenia czyli dobrze prowadzi takie sprawy.
A pomóc ma w tym że firma ubezpieczeniowa raczej nie zaniży odszkodowania a w tym przypadku jest to firma allianz.
dzumin11

05 Sty 2009, 23:16

ogłaszał się ktoś w grudniu na forum. przeszukaj posty w tym dziale.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

06 Sty 2009, 11:21

ja tez nie widze sensu korzystania z ich uslug...po co masz placic komus za cos co nie wymaga ani tyle uwagi ani poswiecenia itp....no po co? za duzo masz pieneidzy?
on_24
Początkujący

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...