Focus 2012

25 Mar 2011, 17:03

Witam
Co sądzicie o nowym Fordzie?
Widziałem ostatnio je na żywo i powiem szczerze że prezentuje się dużo lepiej niż na fotkach.
Tylko niestety nie siedziałem w środku, a Ford reklamuje ten model jako nowoczesny i innowacyjny.

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

:arrow: zapowiedź samochodu

i film promocyjny

[Aby zobaczyć film musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

jak go oceniacie ?
Ostatnio edytowany przez Rafal Walencik 07 Kwi 2011, 10:40, edytowano w sumie 2 razy
Rafal Walencik
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

25 Mar 2011, 20:57

Miałem okazję przejechać się najsłabszą jednostką benzynową 1,6 105 KM i rewelacji nie ma :wink: Jeśli jednak porównać nowego Focusa do poprzedników, prezentuje się znakomicie :mrgreen:
Ignorance is bliss...
pinio124
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Gdańsk
Prawo jazdy: 01 01 2001
Auto: Opel Astra III
Silnik: 1.7 CDTi 100 KM
Paliwo: Diesel
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2004

27 Mar 2011, 21:33

Okej, jeśli jeździłeś to może powiesz coś o systemach w nim zastosowanych, czy jest to coś nowego :razz: :?:
Rafal Walencik
Nowicjusz

Miejscowość: Internet

29 Mar 2011, 18:02

Ma mieć mocniejsze zawieszenie niż w poprzednich generacjach. Poza tym ma elektroniki co nie miara (wspomaganie również elektryczne) i z tyłu nie wygląda tak jak stare focusy a tylko to je wyróżniało z reszty fordów. Choć samo auto muszę przyznać, że wygląda świetnie. I na pewno jest reprezentantem nowoczesnej motoryzacji (silnik 1.6 jest też w wersji doładowanej i ma bodajże 160km)
Grigorij
Początkujący

Miejscowość: Wrocław

07 Kwi 2011, 10:33

:shock: piekne auto, pozazdroscic tym co je kupia ehhh
kamilderen
Nowicjusz

Miejscowość: mazowsze

09 Kwi 2011, 16:42

Poprawili nawet to, co było doskonałe(zawieszenie) :!:
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

EURO NCAP: Pięć gwiazdek dla nowego Audi A3
    Zdobywając pięć gwiazdek, Audi A3 osiągnęło najlepsze wyniki w teście zderzeniowym przeprowadzonym przez Euro NCAP. We wszystkich kategoriach łącznie, model zdobył 88 na 100 możliwych punktów. Organizacja ds. oceny ...
    Historia luksusowego modelu Reinastella od Renault
    Sprzedawana od 1929 do 1934 roku Reinastella jest pierwszym modelem z serii "stella". Model ten nazywany był królową luksusu i prestiżu, ale zabłysnął również innowacjami. Niestety ze względu na światowy kryzys ...

06 Cze 2011, 14:02

Redakcja testowała już nowego Forda Focusa.
Zobaczcie sami, co z tego wyszło. Zawieszenie jest jeszcze lepsze, dynamika jazdy poprawiona, a wygląd... niby kwestia gustu, ale nie znam osoby, której się nie podoba to auto.
Ostatnio edytowany przez EkspertMoto* 07 Cze 2011, 01:03, edytowano w sumie 2 razy
EkspertMoto*
Nowicjusz

Miejscowość: Szczecin

06 Cze 2011, 14:54

No nawet może Być :grin:
Ale te dolne Halogeny nie są na 6
4/5
Wasyl B4

07 Cze 2011, 23:27

Wygląda fatalnie :(
Kubuch
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Matplaneta
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Fiesta MK7 FL / Mini One
Silnik: 1,0 100 KM/1,6 90 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2013

28 Cze 2011, 18:04

W środę jestem umówiony na jazdę testową w Auto Plaza na Bielanach. Mają tam Focusa z silnikiem ecoboost 1.6 o mocy 150KM. Jestem bardzo ciekaw tego autka, zwłaszcza tych nowych technologii, o których tak trąbili. Jak już się przejadę to dam znać jak było : )
kamilderen
Nowicjusz

01 Lip 2011, 10:33

Obowiązkowo daj znać - jesteśmy ciekawi, czego się spodziewać po tym aucie ;)
Lokalizuj
Nowicjusz

Miejscowość: POLSKA

27 Lip 2011, 17:25

Byłem, pojeździłem i jestem mile zaskoczony. Autko bardzo dobrze się prowadzi (ale to akurat w Fordach nie nowość) i jest bardzo wygodne w środku. Naprawdę bardzo przyjemnie się w nim siedzi. Silnik 1.6 ecoboost, 150 KM ładnie się zbiera i jest zupełnie wystarczające dla takiego autka. Stylistyka, jak wiadomo rzecz gustu, jak jedzie się przez miasto, to widać zainteresowanie, więc chyba się podoba. Facet z Auto Plaza mówił, że dobrze im schodzą i ludzie są zadowoleni. Reasumując bardzo udany model Forda, ciekawe jak na nową foczkę zareaguje konkurencja…
kamilderen
Nowicjusz

29 Sie 2011, 12:47

Gdybym miał kupować auto tej klasy obecnie byłby to właśnie Focus :) Super autko jak dla mnie, silniczek 150km i gra muzyka
walkomazda
Początkujący

Miejscowość: Warszawa
Auto: Mazda 3, Opel Astra G