Focus mk1 1,6 benzyna 2003 r.

04 Wrz 2016, 14:25

Witam !
Zainteresowało mnie poniższe ogłoszenie znalezione na otomoto - [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]. Samochód sprzedawany jest przez prywatną osobę, z polskiego salonu, zarejestrowany. 30 km ode mnie. Ze zdjęć wygląda całkiem całkiem. Silnik też niczego sobie. Mam pytanie do bardziej doświadczonych forumowiczów co myślicie o tej ofercie ? Warto bliżej nad nią się pochylić czy odpuścić sobie ?
galicjanin91
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 10 2011
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: nie mam

04 Wrz 2016, 14:27

Brak zaślepki z przodu od holowania - dopytaj dlaczego,prawe tylne drzwi sprawdż od spodu czy nie ma tam rudej bo jest tak jakby jakiś nalot poza tym ładny,obejrzyj.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

04 Wrz 2016, 15:22

Dla mnie to on jest za drogi. Radio z marketu, z tymi drzwiami jak wspomniał Barol, szmaty na fotelach, z tyłu korby... Za tyle bym szukał 1.8 Ghia, choć to też nie byłaby jakaś super okazja.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

04 Wrz 2016, 17:57

Cenę zawsze można zbić bo fakt jest trochę za wysoka za kilka tys. więcej można już kupić mk2, ale prywaciarze życzą sobie na ogół więcej niż handlarze. Jedyny problem to ta możliwa ruda na drzwiach czy ewentualnie też w innych miejscach, czytałem też, że w focusach mk1 występują problemy z zawieszeniem.
galicjanin91
Nowicjusz

Prawo jazdy: 11 10 2011
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: nie mam

06 Wrz 2016, 15:26

No żebyś się nie zdziwił z tą ceną bo niektórzy są uparci co do negocjacji..
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
    Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...