REKLAMA
dla zainteresowanych podam swoją opinie po 2dniach użytkowania (specyfikacja laguny w 1szym poście tego tematu):
PLUSY:
1. 171tys przebiegu a silnik chodzi jak nowy, cicho, równo, bez zarzutów
2. wnętrze jak nowe (ale to kwestia zadbania auta)
3. navi, bluetooth i wybieranie głosowe działa bardzo dobrze
4. wygoda jazdy i prowadzenie na duży plus
WADY DUŻE:
1. elektroniczny hamulec ręczny (na guzik), sam się zaciąga po wyłączeniu auta, nie da się go użyć w sytuacji zagrożenia, i zaciąga się również na płaskim - tylko czekać aż kiedyś w zimie przymarznie.
2. przy zamknięciu auta automatycznie chowają się lusterka. tylko czekąc aż to sie kiedyś zepsuje i nie bedzie się dało jechać z zamknietymi lusterkami.
3. samochód można zapalić tylko z wciśniętym sprzęgłem i gałką biegów w pozycji LUZ
WADY MAŁE:
1. dziwnie wyporfilowana podłoga dla miejsca pasażera, brakuje jakies 15cm na nogi. cięzko to wytłumaczyć
2. spalanie przy normalnej jezdzie (bez oszczedzania) to ok 9.5l Pb95, przy oszczednej ok 8-8.5
WERDYKT (po 2 dniach ):
jestem bardzo zadowolony! puki co wszystko działa, a powyższe drobne wady jak najbardziej są rekompensowane przez niską cenę.
za 27tys zł mam bardzo dobrze wyposaże auto, wygodne, zadbane i BEZPIECZNE !!
wygląd auta to kwestia gusty, a rankingi awaryjności - kwestia dobrania metodyki zbierania danych statystycznych - nikt nigdy prawdy nie powie, a tą znają chyba tylko DOBRZY mechanicy z ASO.
ZŁOTA MYŚL:
po jaką cholerę kupować np nową Pandę z salonu (za ponad 30tyś) jak można troche poszukać, i mięc auto o 2-3 klasy wyższe, o wiele lepiej wyposażone? hehe ... za taką kasę nie interesuję mnie, że ktoś mi przysłowiowo "pierdział" w fotel, skoro autko jest mega wyczyszczone , zadbane itp itd.