Foed Mondeo MKIII 2002r, 130 koni 2.0 TDCI Problem z alarmem

14 Paź 2009, 00:17

Witam wszystkich. Bardzo proszę o pomoc. Jestem posiadaczem Forda Mondeo Ghia 130koni 2002r. Autko bez zastrzeżeń dopóki nie zamontowałem alarmu ponoć do tego modelu SEO PERFECT. Teraz auto rano nie chce mnie wpuścić do środka . Po otworzeniu z pilota alarm się nie wyłącza. Dopiero po iluś tam próbach trwa to do pół godziny wpuści mnie.(ma odcięcie zapłonu).Byłem z nim na komputerze i ma zero błędów. Pojechałem do firmy która montowała alarm i powiedzieli że alarm ten jest bezpilotowy(jest zamontowany w oryginalnym kluczyku) i nie wysyła sygnałów do komputera auta tylko je pobiera i to jest wina modułu GEM i komputer może tego nie pokazać.Co teraz mam zrobić? Poradzono mi żeby odpiąć alarm od komputera auta.
asystent16
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
  • 14 Paź 2009, 08:00

Nie wiem,co się dzieje z alarmem,ale wiem jedno - firma,która zakładała alarm,spieprzyła robotę i jej obowiązkiem jest to naprawić w ramach gwarancji.Nie daj się zbyć byle czym.
    Odpuść dzisiaj, nie spiesz się na cmentarz i nie zabieraj tam innych...
    MotoAlbercik
    Moderator
    Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1212
    Miejscowość: Tychy
    Auto: Jeep Grand Cherokee WJ QD HQ
    Silnik: 4,7 ccm3 253 KM
    Paliwo: Benzyna + LPG
    Typ: Terenowy
    Skrzynia biegów: Automatyczna
    Rok produkcji: 2000

14 Paź 2009, 12:18

MotoAlbercik napisał(a):Nie wiem,co się dzieje z alarmem,ale wiem jedno - firma,która zakładała alarm,spieprzyła robotę ...

Zgadzam się z kolegą, fachowcy o d***ę potłuc.
    Dlatego znalazłem rozwiązanie - sam założyłem Sobie alarm i nie mam żadnych problemów.
    Pozdrawiam,
    Konrad
    ticomaniac
    Nowicjusz

Miejscowość: Z.E.W.

14 Paź 2009, 22:43

Też tak sądzę, ale moja wiedza jeśli chodzi o takie sprawy jest prawie równa zeru, dlatego też brak mi argumentów żeby wyegzekwować swoje racje.
    asystent16
    Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Przyczyny wpadnięcia w poślizg podsterowny i nadsterowny
      W okresie jesienno–zimowym zdecydowanie zwiększa się ryzyko wpadnięcia w poślizg. Leżące liście, kałuże, śnieg i lód – to czynniki sprawiające, że ślizgamy się po nawierzchni. Należy jednak pamiętać o tym, ...