Peugeot 205 problem z moca silnika

11 Paź 2009, 19:56

Witam wszystkich mam peugeota 205 z silnikiem 1.4. Problem polega na tym ze nie chce sie wkrecic na wiecej niz 4tys obr/min nie wiem czemu jesli wiecie to bardzo prosze o rady co sprawdzic lub wymienic z gory dziekuje i pozdrawiam :wink:
kielon91
Nowicjusz

Miejscowość: Kędzierzyn-Koźle
  • 11 Paź 2009, 20:29

A kiedy były wymieniane świece,kable WN,filtr powietrza?
    piotr2273
    Aktywny

12 Paź 2009, 14:28

filtr powietrza byl wymieniany na poczatku lipca wraz z olejem i filtrem paliwa swiec nie stety nie wymienialem.Jeszcze do pisze ze juz mam tez troche sprzeglo zuzyte czy to ma cos wspolnego?
    kielon91
    Nowicjusz

12 Paź 2009, 14:48

może być sprzęgło
    piotr2273
    Aktywny

12 Paź 2009, 15:21

Dzieki za pomoc sprawdze jeszcze te kable i swiece i jak to nic nie do to bede musial wymienic sprzeglo :smile:
    kielon91
    Nowicjusz

15 Paź 2009, 04:33

Jeżeli na "luzie" Ci się wkręca na obroty, a podczas jazdy nie, i "mułowato" rusza to sprzęgło i docisk sprawdź
    Podaj na PW VIN to sprawdzę która dokładnie, bo nie napisałeś rocznika itd. :P ;)

[link wygasł]
    Pawel607
    Nowicjusz
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Łódź
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Elektryczna jazda bez ładowania z gniazdka
      Brytyjski oddział jednej z wiodących marek zaprosił swoich klientów do przeprowadzenia szeroko zakrojonego testu samochodów hybrydowych. Okazało się, że samochody hybrydowe poruszały się na samym silniku elektrycznym ...
      Czy zawsze trzeba kupować nowy akumulator?
      Zimny, mroźny poranek. Twój samochód pokryty lodem po minusowej temperaturze w nocy. Wsiadasz, chcesz jak najszybciej go odpalić i rozgrzać. Po przekręceniu kluczyka w stacyjce silnik jednak ani drgnie. Akumulator ...