Folia przyciemniająca czy zasłonki ? Proszę o pomoc.

Zasłonki czy folia ?

Ankieta zakończyła się 25 Paź 2010, 11:48

ZASŁONKI
2
22%
FOLIA
7
78%
Razem głosów : 9

17 Lip 2010, 11:48

Witam wszystkich forumowiczów.
Jestem posiadaczem pojazdu VW PASSAT SEDAN 3c. Chciałbym zasięgnąć opinii forumowiczów co lepiej zrobić (również taniej i estetyczniej). Przyciemnić szyby folią czy kupić zasłonki pod wymiar. Za folią przemawia to ,że w pełni integruje się z szybą. Przeciw jest to ,że jest podatna na zarysowania a ceny naprawdę dobrej folii są wysokie. OK 180 zł.
Linki do allegrosza: [link do oferty na Allegro wygasł]

Alternatywną metodą dla folii są zasłonki. Oczywiście chodzi mi o pełną integrację. Więc wybrałem te: [link do oferty na Allegro wygasł]

Proszę więc o doradzenie. Co jest lepsze ? Tańsze ? Aha i ile kosztuje założenie takiej folii w warsztacie ?
Pozdrawiam Artur
c_passat
Nowicjusz

Miejscowość: SŁUPSK

06 Sie 2010, 17:09

Jeśli mam być szczery nigdy nie założyłbym takiego czegoś do auta (myślę o zasłonkach) Tylko i wyłącznie folia. Z tego co się orientowałem to np. w KRK przyciemnienie całego tyłu w lagunie kombi to koszt DO 450-500 zł. Tyle, że tam masz 5 szyb do przyciemnienia. U Ciebie będą 3, więc podejrzewam, że z 300-350 zł. Btw. tej szmaty nie założysz raczej na tylną szybę. Poza tym, jak bedzie wyglądało takie auto z firanką z tyłu? To kredensik babci czy auto z wyższej półki?
IMHO idź w kierunku folii a nie pożałujesz.
MoDComp
Początkujący

Miejscowość: Kraków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus IS z mocną V-ósemką lub V-szóstką?
    Wygląda na to, że Lexus po raz kolejny szykuje coś specjalnie dla fanów szybkich sedanów. Wniosek, który japońska marka złożyła w amerykańskim urzędzie patentowym, sugeruje, że w przyszłości na drogi ...