REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
miszarus napisał(a):Jeżeli chodzi i Opla, to jego największą wadą jest blacharka, która poprostu koroduje. Ludzie piszą na forum że nowe ople nie gniją, a to jest bardzo często mylne. Zdarzają się modele które są zadbane, ale sama blacharka nie jest najlepsza.
fufleks napisał(a):z tego co wiem to w oplach od 99 lub 2000 roku blachy sa z ocynku, więc jesli nie są mocno zadrapane lub zagięte to nie maja prawa korodować. Nieuszkodzony ocynk nie rdzewieje.
Dishman napisał(a):fufleks napisał(a):z tego co wiem to w oplach od 99 lub 2000 roku blachy sa z ocynku, więc jesli nie są mocno zadrapane lub zagięte to nie maja prawa korodować. Nieuszkodzony ocynk nie rdzewieje.
Ale Astra I rdzewieje i Polakowi nie przetłumaczysz, że Ople nie gniją, bo on wie swoje, a wie, bo 15 lat temu sąsiadowi rdzewiało auto.
I takie to i porady.
miszarus napisał(a):A Dealerzy opla mówią Polakom, że nowe ople są cynkowane i nie gniją, a oni w to wierzą. Jeżeli ja był bym sprzedawcą też bym powiedział że, ten opel jest cynkowany i nie gnije. Drogi kolego, ja sobie tego nie wymyśliłem, mówię co wiedzę z obserwacji na modelach które może kupić kolega. Fakt jeden opel jest bardziej skorodowany inny mniej, ale faktem jest to, że rdza je lubi
miszarus napisał(a):Cóż, każda marka inna. Ale na sam początek eliminujemy Forda. To są złe auta, które są awaryjne.