Ford Cougar 2.0 opinie

06 Mar 2009, 18:14

Witam was,

dzisiaj zauważyłem autko które przyciągnęło mój wzrok. Pokręciłem się wokół niego [wyglądało jakbym chciał zwinąć]. Okazało się że to Ford Cougar. Chcę w przyszłym roku we wrześniu kupić samochód do około 15tys. zł, także przy dobrych poszukiwaniach udałoby mi się znaleźć Cougara 2.0 z 2000roku. Czy możecie mi napisać ze strony technicznej jak się ma ten Ford. 1.Czy jest w ocynku, 2.średnie [realne] spalanie, bo w te 7,5-9l nie wieżę. 3.Czy można go zagazować. 4.Najczęstsze usterki 5.Ogólnie koszty utrzymania 6. I najważniejsza sprawa, samochód ma w sobie dużo elektroniki, czy często ulega awariom?
sqizzy1
Początkujący

06 Mar 2009, 18:25

Ford, hmm ;) Ford g...o wort (czyt. wart)
grabson88
Nowicjusz

06 Mar 2009, 18:44

A mógłbyś rozwinąć jakoś swoją myśl, bo raczej nic nie wnosisz do tematu :?
sqizzy1
Początkujący

07 Mar 2009, 14:21

Nie kazda morda pasuje do Forda :) Ja tam nie wierze w stereotypy. kazdy producent mial bardziej lub mniej udane modele. postaram sie odpowiedziec na kilka twoich pytan sqizzy1:
1. Gdzies tam kiedys czytalem, ze jest cynkowany.
2. Sredniego spalania nie znam, ale na pewno sporo pali, bo silniki byly chyba te same oferowane w stanach i w europie (najpierw w stanach), a amerykanie w 98-99 r. nie przywiazywali do tego duzej wagi.
3. Widzialem zagazowane, wiec mozna (wypadaloby zalozyc sekwencje)
4. Nie mam pojecia
5. dokladnie ci nie powiem, ale musisz sie liczyc ze stosunkowo wysokimi kosztami zamiennikow itp. chociazby ze wzgledu na to, ze nie bylo zbyt duzego popytu na te auta.
6. nie wiem

nie wiem jak te auta trzymaja wartosc, ale na te chwile 15k, to troche przymalo na egzemplarz w dobrym stanie. nie wiem jak bedzie we wrzesniu przyszlego roku.
pyta88
Początkujący

Miejscowość: WPN
Prawo jazdy: 01 06 2006
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Ford Mondeo mk3
Silnik: 1.8 DURATEC-HE 125KM
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Liftback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2001
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Schemat kostki ISO - podłączenie przewodów
    Jak podłączyć kostkę ISO? Zapewne sporo Was zastanawia się nad tym od czego są poszczególne piny w zespolonej kostce. Postaram się to wyjaśnić i wrzucić schemat (jest on już na forum ale ciężko go w tej chwili znaleźć) ...