Ford Cougar do 16 tysięcy, czy warto ?

30 Wrz 2009, 13:55

Witam,

Zastanawiam się nad zakupem Forda Cougar do 16 tysięcy. Za te pieniądze mogę znaleźć rocznik 1999 no może 2000. I mam pytanie czy warto taki samochód brać ? W końcu to 10 lat czy nie będzie zbyt awaryjny ? Poza tym spalanie to chyba ok 13 litrów a przy codziennej jeździe ok 30-40 dziennie po mieście to mogą być spore koszta. Co o tym myślicie ?
wiciu
Nowicjusz

30 Wrz 2009, 15:41

Auto raczej niepopularne, dla wiekszosci przede wszystkim ładne i nic wiecej(poza wnetrzem jak w mondeo).
Auto bardziej pokroju GT- zapewnia niezly komfort jazdy, nie daje wiele radosci z jazdy. Srednio awaryjne, za to zdecydowanie "generator kosztow" pod wz. eksploatacji- z powodu zmeczenia wiekszosci egzemplarzy.
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

30 Wrz 2009, 17:21

Z orientuj się najpierw trochę a nie takie brednie piszesz.Zobacz sobie najpierw ze ma inne wnetrze niz mondeo.Jedynie paleta silnikowa taka sama.Kup sobie v6 170 kucy i powiedz czy nie daje radości z jazdy.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3

30 Wrz 2009, 22:51

nawet 2.0 16v daje radość z jazdy :mrgreen: co prawda mniejszą niż podobny motor w pół tony lżejszej fieście, ale daje rade, zresztą to nie jest samochód stricte sportowy :mrgreen: silniki proste, zawieszenie dobre dość proste, ogólnie moim zdaniem dość udana konstrukcja, przymierzałem się kiedyś do kupna takiego, i nie prawdą jest że jest to jakiś mało popularny samochód, unifikacja części wychodzi poza silniki i nie jest tragedia z dostaniem, ceny umiarkowane, brak zamienników do niektórych podzespołów ale koszty zwykle nie zabijają :wink:
jedyna rzecz z którą się zgodzę to fakt, że trudno znaleźć nie zmęczony egzemplarz :???:
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

01 Paź 2009, 15:04

"poza wnetrzem jak w mondeo"- w znaczeniu podobnym pod wzgledem kolorystycznym, materialowym, identyczne przelaczniki :???:
rustin napisał(a):Kup sobie v6 170 kucy i powiedz czy nie daje radości z jazdy.

Nie daje jak jest zajechany, a wiekszosc najtanszych, w dodatku na słabej instalacji lpg taka bedzie. :roll:
"za to zdecydowanie "generator kosztow" pod wz. eksploatacji- z powodu zmeczenia wiekszosci egzemplarzy"- nic nie mowilem o czesciach a o kosztach doprowadzenia auta do normalnego stanu :roll:
Czytanie ze zrozumieniem...
JerzyB333
Stały forumowicz

Miejscowość: ZZZZ

01 Paź 2009, 22:54

Ale porównukesz, większośc aut ma taką samą kolorystyke itd i każdy zajechany trup nie bedzie dawał radości z jazdy i takiego lepiej nie kupować więc lepiej pomyśl za nim coś piszesz.
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Home - nocne jazdy testowe
    Volkswagen Home, który mieści się na warszawskiej Woli przy ul. Karolkowiej 30, znany jest jako wyjątkowe miejsce prezentowania i sprzedaży nowych Volkswagenów. Niedawno Volkswagen Home zasłynął również ...

02 Paź 2009, 17:36

Sam jakiś czas temu zastanawiałem się nad tym autem. Ale faktem jest, że większość aut nie była oszczędzana. Obejrzałem kilka egzemplarzy i zrezygnowałem z zakupu. A też kusił ten silniczek. Teraz chyba szybciej zdecydowałbym się na Vectrę B z silniczkiem 2.5 V6. Jednostka podobna do Cougara, ale auto tańsze w naprawach i za mniejsze pieniądze. Za 16tys. doprowadzisz sobie do dobrego stanu, autko z climatroniciem, skórą i kontrolą trakcji. Po drugie spalanie czy w jednym czy drugim aucie jest dość spore. Nie licz na 13 litrów. Nawet przy emeryckim stylu jazdy nie wyciągniesz tyle, jeśli złapią Cię światła ze 3 razy. Normalne spalanie to około 15-16 litrów. A przy dynamicznym jeżdżeniu? Ile wlejesz. :mrgreen:

Ja ostatecznie zostałem przy passacie B5. Kusi jeszcze trochę Vectra, ale jednak chcę dopieścić Paska do super stanu. ;)
Darek144
Nowicjusz

Miejscowość: Wrocław

04 Paź 2009, 19:59

Kup FIATA COUPE :mrgreen: Np. 2.0 16V Pb+LPG
BMW E60 530dA
Daro20VT
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
Przebieg/rok: >50tys. km
Auto: BMW E60 530dA