Ford Mondeo z silnikiem diesel

14 Sty 2008, 11:56

Witam:)Interesuja mnie informacje,na co zwracac uwage podczas zakupu Forda mondeo z lat 1999-2000 z silnikiem diesel.Jak wyglada sprawa z awaryjnoscia tych aut,i co jest ich najwieksza goraczka??A może zaproponujecie cos inego w cenie do 20k z sielnikiem diesel
Pozdrawiam:)
rumun19
Nowicjusz

14 Sty 2008, 17:37

Propozycje:
Mitsubishi Carisma
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
Peugeot 406
Opel Vectra
[link do oferty na Allegro wygasł]
Ford Mondeo

Hmm... Mondeo z 90 KM silnikiem dużej przyjemności z jazdy nie da, ale będzie bardzo ekonomiczne i wytrwałe.
Dołączam linka z teścikiem
http://motoryzacja.interia.pl/testy/for ... 45127,3473
Krzysiek_85
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: Szczecin

14 Sty 2008, 18:03

Znaczy powiem to co sądze o tym fordzie. KASZANA,. silnik jest awaryjny i nie zapala zimą...znaczy zapala ale są z tym problemy ;) Wolał już bym vectre, albo Peugeota
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

14 Sty 2008, 18:06

Dzięki za odpowiedz:)Wracajac do tematu,ten silnik,prawda ma mało KM ale mysle ze w spokojnej jezdzie w trasie spełni u nas swoja role,poniewaz mama nie jest fanatyczka predkosci<lol2>
Peugeota 406 ma wujek,i sam nie poleca bo czesto mu sie cos dzieje,Vectre juz rozpatrywalismy ale jakos nie mamy do niej przekonania,jeszcze te padajace u niej pompy paliwowe....A co do tego silnika to w rodzinie sa juz 2 mondeo z tymi silnikami i spisuja sie rewelacyjnie:)
rumun19
Nowicjusz

14 Sty 2008, 20:32

kupujac mondeo diesla w takim roczniku, kupujesz silnik tddi. nie ma z nim wiekszych problemow, jesli nie lejesz oleju opalowego. natomiast od 2001 pakowali silniki common rail, w ktorych glowna bolaczka sa wtryskiwacze - padaja jak muchy, niestety.
inna sprawa jest, ze 90KM do takiego auta (1,5tony) to kalectwo..
noite
Nowicjusz

14 Sty 2008, 22:11

Nigdy nie wlejemy opałówki,bo wiem co sie skaczyło z autem kolegi...No ale ta moc...to nas też martwi:/Chcieli bysmy jeszcze targac nia przyczepki samochodowe czesto obciazone ponad 400kg i tu chyba bedzie wielki problem...Dotad jeżdzlilsmy Skoda Felicia 1,3 i dalej bysmy jezdzili,gdyby nie wypadek....A jak wyglada sprawa z hatchbakiem(czy jakos tak)Czy nadal silnik jest troche mułowaty przy nim?Czy tak samo jak kombi??
rumun19
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Młodzi kierowcy nadal zbyt niebezpieczni
    Kierujący pomiędzy 18 a 24 rokiem życia od lat stanowią grupę z najwyższym wskaźnikiem liczby wypadków na 10 tys. populacji. Brak doświadczenia, niejednokrotnie zbytnia pewność siebie i szereg ryzykownych zachowań ...

15 Sty 2008, 16:45

Koledzy tematy do zamkniecia poniewaz Mondeo juz kupione:)Myśle ze posłuzy nam w dalekich podróżach:)
rumun19
Nowicjusz

17 Sty 2008, 12:43

Myśle że źle zrobiłeś, i jeszcze zapłaczesz nad tym zlomem ;)
______________PRECZ Z [ *F*O*R*D*A*M*I ]_________
miszarus
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: zachodnio-pomorskie

30 Sie 2009, 07:14

jaką blache ma ford mondeo po 2001 roku ???
drakula
Nowicjusz

Miejscowość: małopolska

28 Wrz 2009, 06:49

miszarus napisał(a):Myśle że źle zrobiłeś, i jeszcze zapłaczesz nad tym zlomem ;)

Mylisz sie Kolego ! !
Mam 12 lat Mondeo 1.8TD i przejechalem prawie 400 tys. na silniku a wczoraj kupilem Fokusa 1.8 TDDi z 2000 r. i Oba samochody BĘDĄ mi "służyc" jeszcze wiele lat
( "tak mi dopomóż ... " )

[ Dodano: Pon Wrz 28, 2009 07:03 ]
miszarus napisał(a):Znaczy powiem to co sądze o tym fordzie. KASZANA,. silnik jest awaryjny i nie zapala zimą...znaczy zapala ale są z tym problemy ;) Wolał już bym vectre, albo Peugeota

BMW to dopiero KASZANA a wiem co pisze ( w latach 80 -tych mialem 528 -awarie w 90-00 528 z autromatem -awarie i obecnie Syn 320 Cabrio -SŁABIUTKI )
Pmietaj :
B -będziesz
M -miał
W -wydatki
i to by byulo na tyle...... :mrgreen:
48BOHDAN
kategeorg
Nowicjusz

Miejscowość: Wilga

28 Wrz 2009, 20:37

miszarus napisał(a):Myśle że źle zrobiłeś, i jeszcze zapłaczesz nad tym zlomem ;)

rzygać mi się chce jak czytam takie kretyńskie wypowiedzi pseudo mechaników
rustin
Aktywny

Auto: Mondeo MK3