Ford Cougar . Pomoc w kupnie

05 Sty 2009, 18:45

Witam
Mam dylemat
Zakochalem sie w Fordzie Cougar i bardzo chcialbym sobie jednego kupic.
Po pierwsze nie bardzo sie znam na samochodach.
Po drugie wiekszosc aut tego typu jest sprowdzana z zagranicy, jakie wiaza sie z tym koszta kupna?

Zastanawiam sie nad ktoryms z n/w autek.
Prosze o rady.

[link do oferty na Allegro wygasł]

oraz

[link do oferty na Allegro wygasł]

Naprawde nikt niepotrafi mi pomoc? :/
Iska
Nowicjusz

07 Sty 2009, 09:43

Chce wziasc na ktores z tych aut kredyt.
Oplaca sie je kupowac czy nie?
Iska
Nowicjusz

07 Sty 2009, 10:37

Za kupnem tego samochodu przemawia za pewne jego wyglad, bo to dosc ladne coupe. Cena tez nie za wysoka. Awarie w tym aucie to przede wszystkim elektryka, niedzialajace predkosciomierze, podgrzewanie siedzen itd. aczkolwiek auto nie powinno sie psuc powazniej. Na pewno minusem jest spalanie tego samochodu, ktore do najnizszych nie nalezy. Mimo wszystko samochod chyba na plus.
bykuu
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: z nienacka

07 Sty 2009, 11:28

Nie wiem na jakich podstawach opierasz swoją opnie o tym aucie ale
[link do autocentrum.pl wygasł] możecie sobie poczytać opnie. Ja powiem tak, że jak auto ma ocene powyżej 4 to jest już na prawdę watościowe auto, wystarczy pooglądać opinie na temat innych marek i aut. Inna sprawa żeby nie kupić wyeksploatowanego złoma.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk

08 Sty 2009, 08:17

Jak odroznic wyeksploatowanego zloma od normalnego samochodu?
Iska
Nowicjusz

08 Sty 2009, 08:45

najprościej pojechać na stację diagnostyczną. Za postawienie auta na wytrząsarce (spr. luzy w zawieszeniu) zapłaciłem 20zł, do tego spr. stan amorów, rzucić okiem czy nie ma dziur w wydechu, czystość spalin i już wiesz. Wiadomo, coś tam trzeba będzie i tak wymieniać od czasu do czasu ale generalnie jest ok.
karlone
Zaawansowany

Miejscowość: Śląsk
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Skoda KAROQ - kompaktowy SUV
    Nowy kompaktowy SUV ŠKODY będzie nosił nazwę KAROQ. Jego nazwa i pisownia pochodzą z języka Alutiiq, używanego przez przedstawicieli rdzennego plemienia mieszkającego na wyspie, przy południowym wybrzeżu Alaski. Nazwa ...
    Volvo V40 Cross Country uterenowiony hatchback
    Podczas targów motoryzacyjnych w Paryżu, na stoisku Volvo oprócz Volvo V40 R-Design, zostanie zaprezentowane całkowicie nowe Volvo V40 Cross Country. Ten crossover wyróżnia się podniesionym o 40 mm zawieszeniem ...