Ford czy toyota

19 Sty 2011, 00:00

szukam kogos kto powie mi cos na temat tych aut. ford focus mk1 raczej diesel oraz toyota avensis 1 tez diesel. chodzi mi o info ktory samochod lepszy na poczatek, ktory mniej zawodny, jak wyglada temat ewentualnych napraw ktory drozszy w utrzymaniu (wiadomo ze to jest jedna z wazniejszych spraw dla swiezych kierowcow nie znajacych sie na rzeczy), ktory ekonomiczny jezeli chodzi o spalanie.

z gory dziekuje za pomoc

pozdrawiam
gn21
Nowicjusz

Miejscowość: woj. Lubelskie

23 Sty 2011, 10:30

Pytasz o auta godne uwagi :!: Jakość TOYOTY nieznacznie wyższa.Obydwa Diesle z pompą rotacyjną są trwałe i bezproblemowe,unikaj natomiast silnika w TOYOCIE, D-4D.Pytasz o zużycie paliwa?!Nie spodziewaj się rwania kieszeni.Jedne z lepszych aut w swojej klasie,nie żałuj pieniędzy na zadbany egzemplarz :!: Co ja bym kupił?!TOYOTĘ, ale wiem,że za taką jaką chciałbym kupić,musiałbym trochę zapłacić,tanio nie będzie.Forda można wyrwać taniej.Który się tobie bardziej podoba,tego bierz.Koszty eksploatacji w razie awarii w przypadku Forda, będą niższe.Jeśli się zastanowisz i wybierzesz ,któreś z tych aut,to napisz,dowiesz się wszystkiego,na co zwracać uwagę,itd!
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)

23 Sty 2011, 10:42

Ja bym wybrał Toyotę. Jest wieksza, wygodniejsza i mniej awaryjna.
fiko7
Stały forumowicz

Miejscowość: Białystok
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Kierowco, nie urządzaj samochodowych kuligów
    Zima zachęca do aktywnego wypoczynku, a rodzice, próbując uatrakcyjnić dzieciom dni wolne od nauki, czasem realizują niebezpieczne pomysły. Jednym z nich są samochodowe kuligi, czyli ciągnięcie przez jadący samochód ...