Ford do 10k Fiesta, Mondeo, Focus?

03 Kwi 2018, 15:14

Cześć! Jestem świeży na forum i mam do Was prośbę o pomoc przy wyborze samochodu. Mój budżet wynosi max 10 000 zł i nie chciałbym go przekroczyć. Interesuje mnie zakup forda najlepiej z rocznika 2005 i wyżej. Poszukiwania zacząłem od Focusów jednak po researchu doszedłem do wniosku, że mogę się nie zmieścić w 10 tysiącach przy takich rocznikach. Ostatnio w oko wpadła mi Fiesta, która zdaje się odpowiadać moim wymaganiom. Głównie będzie to jazda po mieście, jednak kilka razy w roku będę ruszał w dłuższe trasy. Szukam samochodu z woj. mazowieckiego, najlepiej z Warszawy i okolic.

Załączam linki, proszę o opinię.
1. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
2. [link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

Jeśli nie ford to co innego?
komareq
Obserwowany

Prawo jazdy: 0- 0-2013
Przebieg/rok: 1tys. km
Auto: ford
Silnik: 1.6
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1980

03 Kwi 2018, 16:53

komareq napisał(a):Interesuje mnie zakup forda najlepiej z rocznika 2005 i wyżej.

Całkowicie bezsensowny wymóg. Nie robi Ci różnicy czy będzie to auto miejskie (segment B) czy segment D, ale rocznik musi być minimum 2005? Samochody z 2004 roku psują się bardziej?
Ossy
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 0
Prawo jazdy: 07 01 2010
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Volvo S60
Silnik: 2.4T
Paliwo: Benzyna + LPG
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2002
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Napęd E-Axle - Hybrydy Lexusa będą bardziej dynamiczne
    Lexus pokazał wprawdzie swoje pierwsze auto w pełni elektryczne, ale japoński producent wcale nie zamierza rezygnować z napędu hybrydowego. Inżynierowie pracują właśnie nad nowym układem E-Axle, który sprawi, że nawet ...
    Zawsze zwalniaj przed skrzyżowaniem
    Skrzyżowania to jedne z najniebezpieczniejszych miejsc dla kierowców. Dochodzi na nich średnio rocznie do około 10 tysięcy wypadków, co stanowi ponad 30% wszystkich wypadków drogowych w Polsce(1). Wielu ...