03 Kwi 2018, 09:42
Witam,
Pomagam w zakupie samochodu moim rodzicom. Sprawa wygląda następująco.
Rodzice zbliżają się do emerytury, mieszkają w górach (podjazd pod dom jest dość stromy). Postanowili kupić sobie coś w miarę świeżego, żeby pojeździć tym kilka ładnych lat na emeryturze.
Jakie sa ich wymagania?
-budżet okolo 60tys, jak będzie coś fajnego to kilka tysięcy są w stanie dorzucić
-koniecznie auto z napędem na cztery koła. Czy stały czy dołączany - auto musi dawać rade w poruszaniu się po górkach, czasem dość stromych gdy droga jest pokryta śniegiem.
-tylko i wyłacznie automat
-silnik musi od czasu do czasu pociągnąć jakaś przyczepkę, wiec musi mieć trochę mocy w zapasie (oczywiście bez przesady). Raczej preferowana benzyna.
-co do reszty wyposażenia to nie maja jakichś wygórowanych wymagań. Nie są mocno zakorzenieni w tematy komputerów i smarfonów, ale jakieś dodatki w stylu podgrzewane fotele, kamera cofania mogą się przydać. Multimedia raczej sprawa drugorzędna.
-wiek auta jest wyżej niz wyposażenie, wiec jeśli uda się znaleźć coś świeższego kosztem wyposażenia to nie jest problem.
-auto nie powinno być duże, coś z segmentu małych/srednich suvów.
Z tego co przeanalizowałem to wydaje mi się ze moze coś w stylu Jeepa Renegate byłoby strzałem w dziesiątke.
Z gory dzieki za propozycje.