Ford Escord 1,8TD nie odpala na ciepłym silniku

02 Kwi 2010, 15:34

Witam problem polega na tym,że rano odpalam normalnie i gdy silnik jest ciepły nie odpala.Jak odpalam chwile po zgaszeniu, to odpala normalnie, problem pojawia się kiedy jest to parę minut.Wyglada to tak jakby nie dostawał paliwa, ten sam "dzwiek" mam kiedy nie mam paliwa.Na drugi dzień odpala normalnie.Nie dodałem że na pych też nie chodzi.
lesiu1515
Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów

02 Kwi 2010, 18:39

Do pompiarza pompę wyregulować,zwiększyć dawkę na ciepłym silniku.
piotr2273
Aktywny

02 Kwi 2010, 22:29

A ja bym stawiał na kończąca się gapowiczkę pompy i tłoczek w komplecie. oczywiście wtryskowej. porada jak zagrzejesz auto postaw na te kilka minut a następnie weź butelkę zimnej wody i polej po pompie wtryskowej aby ja schłodzić i wtedy zapal jak zapali to masz problem rozwiązany
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

04 Kwi 2010, 17:45

byłem teraz i podłaczyłem doładowany aku i nie szło,dalej odpalic.Cały czas świeciła kontrolka oleju kolega pompował.I nic dopiero za ktoryms razem zauważyłem ze kontrolka oleju zgasła i odpalił odrazu.Co moze być przyczyną?
lesiu1515
Nowicjusz

Miejscowość: Chorzów

05 Kwi 2010, 11:25

To nie możesz zimnego odpalić czy ciepłego silnika. :?:
jak długo kręciłeś silnikiem to normalnie ciśnienie oleju wzrosło i kontrolka zgasła a że wtedy zapalił to wina po stronie zasilania paliwa może Ci się zapowietrza gdzieś.i musisz tyle kręcić. cofa się paliwo. filtr do wymiany...
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

27 Maj 2010, 08:22

witam ja mam ten sam problem co kolega " lesiu1515" , ale u mnie oprocz tego ze jak go odpale rano jak jest zimny to w trakcie jazdy sam mi gasnie jak juz sie nagrzeje . To moze tez byc problem z pompa ?
vipmaro
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław

27 Maj 2010, 10:27

polej pompe zimną wodą jak pomoże to masz winowajce :wink:
Panowie!! Co JEST!! Ciśnienie mi spada! ;)
pocieszny
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z błota ;)

27 Maj 2010, 19:10

Witam , wylalem na pompe 1,5 l zimnej wody i dalej nie odpala . Podpowiedzcie cos bo nie znam sie na dieslach . :???:
vipmaro
Nowicjusz

Miejscowość: wrocław