Volvo 440 1.8 Gdzie jest filtr ?:) r 93

26 Maj 2010, 13:30

Witam serdecznie , posiadam piękne Volvo 440 ma przejechane ponad 200 tys i chciałbym wymienić filtr paliwa ponieważ często jak dodaje gwałtownie gazu auto zaczyna się dusić jakby nie dostawał paliwa przy mocnym depnięciu. Hmm a może to nie jest filtr paliwa ? ale i tak chciałbym go zmienić tylko gdzie on się znajduje? Moze ktos wie i mial podobny przypadek i powie co jest przyczyną takiego zachowania autka ?Pozdrawiam i dziękuje z gory za odp
pitu
Nowicjusz

Miejscowość: Brzeg

26 Maj 2010, 13:57

Nie wyswietla mi się zdjecie . prosze o podanie jakosc inaczej moze na innym serwerze?
pitu
Nowicjusz

26 Maj 2010, 20:00

Możliwe że to filtr zmieniałeś go wcześniej ? Kurcze bez mechanika może być problem z diagnozą ale coś pomyślimy.
Napisz do mnie jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o samochodach Volvo.
faldurf
Początkujący
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warsaw

27 Maj 2010, 08:45

Autko nie dawno kupilem :) okazalo sie ze nie bylo filtra powietrza w ogle, wiec pojechalem do sklepu i go kupilem i zalozylem. I wlasnie od wtedy autko zaczyna po mocnym depnieciu sie dusic ale ale nie zawsze , czasem normalnie odejscie ma a czasem dusi się,przerywa przerywa i nagle juz sie zbiera normalnie(dodam jeszcze ze jak na 1.8 bardzo malo pali moze nie wiem ktos go podregulował odciął troche benzyny dal wiecej powietrza?dlatego filtra nie bylo sam juz nie wiem. Filtr paliwa, nie bylo wymieniany jak to koles mowil od ktorego kupywalem ze ze nie wie czy w ogle byl wymieniany.Nie wiem teraz sam czy dodanie filtra powietrza to spowodowalo.Moze dlatego go nie bylo? a moze i to filtr paliwa ale nie wiem gdzie on sie znajduje w tym moim volvusiu , moze cos zaradzicie

[ Dodano: Czw Maj 27, 2010 09:47 ]
Napisze jeszcze ze jak normalnie , podczas normalnej jazdy nic nie przerywa trzeba dokladnie wcisnac pedal mocno. Autko kupilem od starszego kolesia moze faktycznie regulowal tu na oszczednosc hmm ...

[ Dodano: Sob Cze 05, 2010 11:59 ]
Hm odświeżam temat , moze ktos jednak pomoze ?
pitu
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Tradition na starcie rajdu Heidelberg Historic
    Na linii startowej dwudziestego piątego, jubileuszowego rajdu samochodów zabytkowych Heidelberg Historic, który odbędzie się w dniach od 11 do 13 lipca, Audi Tradition wystawi aż pięć samochodów ze swojej ...
    [B] C3 I 1,4 / Punto II 1,2 / Colt V 1,3 / Ibiza II 1,4
    Podstawowe kryteria zestawienia: - hatchback segmentu B - silnik benzynowy o mocy ok. 80KM - manualna skrzynia biegów - modele z okolic 2002r. Wytypowane modele do zestawienia: - Citroen C3 I 1,4 - 75KM - Fiat Punto ...