Ford Fiesta 1,4i z gazem

24 Lis 2009, 02:22

Witam , miałem kolizje zabrano mi dowód . Po zatrzymaniu samochód troche stał .
Jakbym miał jeszcze ważny przegląd zrobiłbym tylko pokolizyjny i ważny byłby ten stary przegląd
Teraz jak nie ma przegladu ważnego to musze zrobić tylko pełny przegląd tak mi powiedziała pani w wydziale .
Problem w tym że diagnosta zazyczył sobie abym wykupił dwa przeglady ten normalny i jeszcze pokolizyjny co zgodnie z zapewnieniem pani z wydziału jest zbedne i bez sensowne . Dla mnie tez to jest oczywiste , po co mi drugi przegląd jak w tym normalnym sprawdzane jest wszystko nie tylko naprawienie powstałego uszkodzenia
michal462
Nowicjusz

Miejscowość: Biskupiec

24 Lis 2009, 11:41

myślę, że wymóg ten wynika z prawa o ruchu drogowym - jest taki specjalny typ badań i nie wiem dlaczego osoba z WK powiedziała, że jest nie potrzebne.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam

24 Lis 2009, 17:15

Rozmawiałem nawet z naczelnikiem wydziału i powiedział że przegląd pokolizyjny robi się tylko w przypadku aktualnego przeglądu wtedy to ma sens po to jest aby odebrać dowód i jeździć na starym przeglądzie (jest tanszy i gorszy od zwykłego bo ma mniejszy zakres , ogranicza sioe tylko do sprawdzenia .
Jak juz przegląd normalny jest nie ważny to przegląd pokolizyjny nie przedstawia żadnej wartości bo i tak nie odbiore dowodu . Prawnie potwierdzenie przeglądu pokolizyjnego jest to nic nie wart śmieć. WK interesuje teraż tylko normalny przegląd
michal462
Nowicjusz

Miejscowość: Biskupiec

25 Lis 2009, 23:16

skoro takie jest zdanie WK to idź do diagnosty, powiedz mu o tym. Poproś, żeby przy tobie zadzwonił do WK (bo pod nich podlega) i niech sobie wyjaśnią wspólnie tę kwestię.

Albo idź na inną stację może oni zrobią.

pozdrawiam

Dariusz Sawicki
pozdrawiam

Dariusz Sawicki

Masz problem z rejestracją samochodu?
Daj znać zajmiemy się tym za Ciebie.
DariuszSawicki
Stały forumowicz

Miejscowość: Wrocław
Auto: Nie mam
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...