Ford Fiesta 1,8 D - lampka od hamulaca ręcznego

08 Lis 2007, 09:33

Witam wszystkich mam problem. Jestem posiadaczem leciwej Fiesty 1,8 D z '94 od kilku dni podczas jazdy, głównie podczas skręcania i jazdy pod górę i z góry, zapala mi się lampka od hamulaca ręcznego. Jeżeli ktoś wie co może być przyczyną proszę o jakąś podpowiedź co zrobić żeby to naprawić i czy jest to w jakikolwiek sposób niebezpieczne. Z góry thx za wszystkie odpowiedzi.
pawelek115
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Warszawa
  • 08 Lis 2007, 18:40

zobacz jaki jest stan płynu hamulcowego w zbiorniczku.jezeli jest mało a jest tam czujnik poziomu to mozliwe ze dlatego świeci.ewentualnie mógł spaść kabel z tegoż czujnika i dotykajac masy uruchamia kontrolke.na poczatek posprawdzaj to
    chicken19
    Zaawansowany

15 Lis 2007, 19:54

Jasne, tylko i wyłącznie płyn hamulcowy. Ta kontrolka w każdym aucie (nawet maluch) jest dwufunkcyjna, sygnalizuje zaciągnięty hamulec ręczny i niski stan płynu hamulcowego.
    Dno jest dnem, nawet jeśli jest obrócone do góry.
    qbik
    Początkujący

Miejscowość: Pomorze
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Jaką markę chłodnicy wybrać?
      Przedziurawiła mi się chłodnica wody i teraz myślę nad wymiana tylko nie wiem na jaką. Jakiej marki zamienić wybrać? Jeśli ktoś by się interesował to chodzi o chłodnice do audi a3 8p 2.0 tdi 16v 103kw 140km.