Ford Fiesta 1994. Problem z odpaleniem.

28 Paź 2008, 20:12

Mam taki problem. Kiedyś miałem problem z rozładowującym się akumulatorem dlatego wymieniłem regulator napięcia i akumulator(czemu nie będe tłumaczył) Dziś po miesiącu powstał problem. Wyjechałem sobie na miasto pośmigać i normalnie bez problemu odpaliłem. Jeździłem kilka minut i zrobiłem postój. Za uwarzyłem że zgubiłem kołpak więc pojechałem drogą tą co jeździłem (bez problemu samochód odpaliłem). Po dosłownie 3-4 min nalazłem kołpak na ulicy zabrałem go i wjechałem na parking. Założyłem kołpak i pogadałem z kumple. Po czym chce odpalić i kicha. rozrusznik za kardzym razem zrobi z 2 obroty silnika(i do z wielkim trudem) i ustał. Odpaliłem go na pych. Po czym pojechałem do domu (3min jazdy). Zgasiłem na parkingu po czym z próbowałem odpalić go i normalnie odpalił bez żadnego problemu.

Podkreślam że wszystkie kontrolki się paliły radio grało.

Jak coś nie jasne, piszcie.
Maki
Początkujący

Miejscowość: z daleka
  • 28 Paź 2008, 21:26

sprawdź czy klemy nie są poluzowane
    czy przewody od rozrusznika i alternatora są dokręcone.
    a jakie jest ładowanie?
    autolucas
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Toyota FT-86 Concept
      Po ponad roku domysłów i plotek, na Tokyo Motor Show 2009 Toyota pokazała coupe FT-86 Concept, opracowane we współpracy z Subaru. Spadkobierca tylnonapędowej legendy driftu – Corolli AE86 – otrzymał ...
      Lexus RX 450h - duży luksusowy SUV
      RX 450h to duży luksusowy SUV o długości 4,89 m z napędem hybrydowym o mocy 313 KM, który przyspiesza do setki w 7,7 s. Zużycie paliwa wg WLTP wynosi od 7,6 l/100 KM. Testerzy Consumer Reports uzyskali średni wynik ...