KIA SORRENTO 2,5 CRDI - problem z ogrzewaniem...

26 Paź 2008, 21:11

witam
proszę o pomoc w rozwiązaniu mojego problemu: od pewnego czasu mam problem z ogrzewaniem, to znaczy po prostu nie grzeje a idą zimne dni i w aucie jest zimno niby wszystko w porządku ale nie grzeje hmm jak na moje oko... płyn chłodzący w zbiorniczku jest jak należy (kolega powiedział, że to jest ważne) i nie wiem od czego zacząć... powietrze leci tylko, że zimne, pomyślałem, że może jakieś bezpieczniki ale nie wiem czy to ma wogóle jakiś sens takie myślenie... :)
może ma ktoś pojęcie od czego mam zacząć, to sobie coś pokombinuje, klima chodzi oki tylko ogrzewanie padło

proszę o pomoc
dzięki z góry za każdą podpowiedż
pozdrawiam Marek
m2ziomek
Nowicjusz

• 27 Paź 2008, 19:49

kolego a jak nagrzewnica?
    autolucas
    Początkujący
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Płock

28 Paź 2008, 21:36

witam thx za zainteresowanie... :)

dzisiaj podjechałem na szybko do diagnosty a on nie miał czasu... dotkną tylko rury i mówi że wejście i wyjście z nagrzewnicy jest równo ciepłe więc powinno być ok a nie jest ... bo grzeje za słabo lub czasami w ogóle hmm już sam nie wiem chyba sobie z tym sam nie poradzę ...
    wyrównałem nawet do max płyn ale też nie pomogło...:(

pzdr m2ziomek
    m2ziomek
    Nowicjusz

28 Paź 2008, 21:48

prawdopodobnie rozwalona masz klapke ktora kieruje powietrze na nagrzewnice
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

28 Paź 2008, 21:54

witam
    powiedzcie mi koledzy czy ta klapka to duży problem czy jestem w stanie do tego podejść sam ja i parę kluczyków :) czy dać sobie spokój ... gdzie znajduje się ta klapka - to może rankiem sobie zobaczę i ciekawe czy da się to naprawić czy trzeba coś wymieniać... :P

sorrki za lamerskie pewnie pytania

pozdr m2ziomek
    m2ziomek
    Nowicjusz

28 Paź 2008, 22:11

nie wiem jakie jest dojscie w twoim samochodzie do tej klapki mozesz sprubowac przestawic ja recznie
    Suzuki Jimny
    Mitsubishi Outlander
    Land Rover Discovery 3 ChallangeG4
    macpaw5
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
      Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...

28 Paź 2008, 22:21

dzięki za odpowiedź z ranka zaglądnę i będę wiedział pewnie więcej

pzdr
    m2ziomek
    Nowicjusz