Witam, chcę kupić jakiś samochód...tylko że moje finanse z tym związane są "trochę" ograniczone-jestem w stanie wydać max 8.000 pln ( no ale od czegoś przeciez trzeba zacząć
). Od miesiąca siedzę na necie i drogą poszukiwań i selekcji skreślam poszczególne modele (chodzi oczywiście o cenę). Ostatecznie zeszło na to, że w kręgu moich zainteresowań jest Punto z 99 roku (pierwszy model) lub Fiesta z 98,99 roku. Przyznam się szczerze że ja się na motoryzacji wogóle nie znam, nie mam pojęcia czym się kierować. Zależy mi przede wszystkim aby autko to było ekonomiczne i bezawaryjne. Punto jakoś tak bardziej mi się podoba wizualnie, wydaje mi się że jest ono dużo większe i wygodniejsze niż ta skromniutka fiesta, z drugiej jednak strony słyszałem że ford wcale nie jest mniejszy i że jest lepszy, nowszy itp.albo że nad fordem mam sie wogóle nie zastanawiać bo jak mówią mędrcy ludu "Ford jest g...o wort" to pewnie tylko moje złudzenie ponieważ żadnym z powyższych samochodów nigdy nie jeździłem. W związku z tym PROSZE pomózcie mi dokonać prawidłowego wyboru. Dziękuje z góry za wszystkie pomocne odpowiedzi -Piotrek