Jaka fura???help!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

23 Wrz 2006, 16:51

Siemanko wszystkim jestem tu nowy:)
Mam dylemat.
Nie wiem jakie autko kupic:P
Jak by mi pomogl rozwaic te watpliwosci byl bym wdzieczny:P
Otoz
spro trwa pomiedzy Konda prelude IV gen. i fordem cougarem:)
Nie wiem jaki z tych autek mam sobie wybrac:P
wiec tu jest moja proscba do was:) helppppppppp!!!!!!!!!!!!!
weiken
Nowicjusz

23 Wrz 2006, 17:45

Ceny i moc w sumie są prawie takie same... Ale jednak bardziej proponowałbym Hondę :D
Pozdrawiam
de la Cruz
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie

23 Wrz 2006, 18:39

Musze przyznać, że Cougar jest coraz częściej wybieranym samochodem w tej klasie, do pewnego czasu nie widziałem go jeszcze w moim mieście a od nie dawna moje oczy zobaczyły już kilkanaście sztuk, nawet mój znajomy tez sie pali na to auto.Oba wyglądają ciekawie, Cougar to taka jakby powiększona Puma, ale Prelude wygląda chyba bardziej sportowo i właśnie ją bym wybrał.
Pozdrawiam.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

23 Wrz 2006, 23:00

Ja również zobaczyłem Cougara dopiero jakiś czas temu i nawet nie wiedziałem że Ford ma taki model... :?
Pozdrawiam
de la Cruz
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: łódzkie

24 Wrz 2006, 12:23

hhehe:) no do niedawna sam nie wiedzial ze istnieje taki model forda.
Sam w moim miescie widzialem tylko chaba ze 3 czy 4 sztuki:P
rzeczywiscie cougar to wieksza puma. Cos w sstylu opla tigry i calibry:P.
a moze wiecie ile oba autka pala:>:P
weiken
Nowicjusz

24 Wrz 2006, 12:33

Ostatnio mi tez wpadla w oko honda civic 6 generacja;) (oczywioscie coupe dluzsza wersja;) jakby kots mi mogl cos ciekwawego powiedzia o tym modelu:D
weiken
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najnowsze BMW serii 7
    BMW serii 7 - luksus na miarę przyszłości. Ten najnowocześniejszy w historii bawarskiego koncernu model będzie można zobaczyć już 24 listopada 2015 r. na targach Fleet Market w Centrum EXPO XXI w Warszawie. BMW serii 7 – ...

24 Wrz 2006, 17:01

No to ja już bym wybierał tylko pomiędzy modelami Hondy, ale chyba wolałbym Preludę badziej mi sie podoba no i ma mocniejsze silniki od Civica...

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Pozdrawiam,
Artek
ArteK
Forum Samochodowe

Zdjęcia: 11483
Miejscowość: Warszawa
Prawo jazdy: 12 12 1996
Przebieg/rok: 15tys. km
Auto: Toyota Auris TS Hybrid, Yaris
Silnik: 1.8 Hybrid, 1.3 VVTi
Paliwo: Hybryda
Typ: Kombi
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2016

24 Wrz 2006, 17:30

weiken napisał(a):Ostatnio mi tez wpadla w oko honda civic 6 generacja;) (oczywioscie coupe dluzsza wersja;) jakby kots mi mogl cos ciekwawego powiedzia o tym modelu:D

samochod-dla-mlodego-20tys-zl-vt417.htm - w moim drugim poscie coś pisałem :wink:

Ale i tak lepsza będzie Prelude, to auto robi z pewnością jeszcze większe wrażenie.
Pozdro.
arek_89
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

27 Wrz 2006, 21:01

Heheh:D
ale musze powiedziec ze w hondze 6-bardzije sie zakochalem<3
:P i dziwie mne ze nikt nie pisze o kocie<lol>bo przeciz moim zdaniem fura wyzszej kasly(nie mialem nigdy takiej ale tak mi sie zdaje ze pod choc by wizalem przewyzsza honde:P)
weiken
Nowicjusz

06 Sty 2007, 13:24

Cześć!
Ja mam Cougara od ponad 1,5 roku i gdybym miał ponownie wybierać też bym go wziął. Chciażby dlatego że wciąż jest ich bardzo mało i za stosunkowo małe pieniądze można śmigać oryginalnym autkiem.
Co do spalania to 2,5 V6 w trasie pali od 8 litrów w zwyż a w mieście od 10-11 w zwyż ,zależy jaki temperament ma kierowca.
Chociaż Cougar powstał na bazie Mondka (70 % zgodności części ) ,nie wygląda jak mondek i jak mondek nie jeździ. Co do wad to prawie wszystkie sprowadzane Coty mają zawieszenie przystosowane do normalnych dróg (nie mylić z naszymi) i po krótkim czasie trzeba naprawiać i wtedy można spox śmigać. Silnik jest praktycznie bez wad poza osprzętem (zawór recylkulacji spalin i tak zwany IMRC) rozrząd jest solidny bo zamiast paska jest łańcuch, klima ,nawiewy ok ,psują sią ogrzewane fotele ale to wada fabryczna -wszystkie tak mają (idzie to łatwo naprawić ),układ jezdny ok ,skrzynia biegów ok. (manulana ,atomat też jest dobry).
Wielki kufer ,bardzo dużo miejsca z przodu (z tyłu nie jeżdżę :wink: )
Osiągi jak na auto które ma 170 KM i 220NM ,przeciętne ale nie jakieś zaniżone.

Więcej można poczytać na http://cougarklub.pl/forum/index.php
Pozdrawiam
Tomek
alfatech
Nowicjusz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Koło