Ford Fiesta MK3 - problem z łożyskiem w przegubie

11 Paź 2009, 17:22

Witam
Mam nietypowy problem ze swoja fiestą. Wraz z kolega wymienialismy sprzeglo, podczas skladania okazalo sie ze jest uszkodzona pewna czesc która nie wiem jak sie nazywa. Opisze to moze wlasnymi slowami.

Jest sobie połośka na ktorej sa przeguby, i w tym czyms sa takie 3 łożyska jakby w w tych niby lozyskach sa takie drobniutkie podluzne jakby kuleczki :P Wszystko to bylo zawalone smarem, jedno z tych lozysk wyszlo, zawleczka ktora powinna je trzymac po prostu nie przytrzymala i nie mozemy jego teraz zlozyc.

Czy moglby mi ktos pomoc znalesc takiego lozyska badz odpowiedniej czesci abym mogl ja zastapic.

Kolega mowil ze mozna to jakos wymienic, jednak nie chcemy wymieniac calej poloski (czy tego czegos), czy da rade wymienic samo to lozysko czy jak to sie zwie???

Bardzo prosze o pomoc, bo tylko to blokuje nas w zlozeniu calego auta.
Szpakos
Nowicjusz

Miejscowość: BAGILLT

12 Paź 2009, 10:13

Trochę to nie jasne ale przypuszczam, że chodzi Ci o krzyżak półosi koszt ok 50zł.
Jeśli nie to wklej jakieś zdjęcie będzie łatwiej.
PrezesArtek
Stały forumowicz
Awatar użytkownika

Miejscowość: Sosnowiec
Przebieg/rok: 25tys. km
Auto: Audi S8 i Wp11-144
Silnik: AVP, QG18DE
Paliwo: Benzyna
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2001

12 Paź 2009, 21:39

Jestes WIELKI!!!!!!!!!!!

TAK, TAK, TAK

wlasnie tej nazwy potrzebowalem... Wszedlem na allego i od razu rzucilo mi sie zdjecie w oczy i widze ze to to samo :)

DZIEKUJE!!!! Chetnie postawilbym piwko gdybym mogl...

BARDZO A TO BARDZO DZIEKUJE!!!!
Szpakos
Nowicjusz

Miejscowość: BAGILLT
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Nowa Mazda CX-3
    Nowy kompaktowy SUV - Mazda CX-3 – debiutuje podczas targów motoryzacyjnych w Los Angeles. CX-3 jest piątym modelem z nowej generacji samochodów Mazdy wyposażonych w technologię SKYACTIV i zaprojektowanych w myśl filozofii ...