Ford fiesta mk4 - prośba o opinię

17 Kwi 2010, 18:34

Fiesta vs Civic,moim zdaniem wygrywa Civic,jest troche z wyższej półki.A co do tego drugiego co z tą rdzą to możesz kupić reperaturki tylnych błotników i w jakimś warsztacie Ci to zrobią.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Kwi 2010, 15:00

I jeszcze jeden Civic z moich okolic

[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]

cenowo dosyć korzystnie, ciekawe na ile przebieg cofnięty.
Plusem jest, że jest zarejestrowany, to mogę z nim przejechać sie do wybranego serwisu.
Może być faktycznie bezwypadkowy?
smycel
Nowicjusz

Miejscowość: Gdańsk
Auto: Ford Mondeo
Silnik: 1,8
Paliwo: Benzyna + LPG
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

18 Kwi 2010, 15:42

Jak mnie denerwują takie zdjęcia od dupy strony,niemam pewności ale możliwe ze bezwypadkowy no ale przebieg napewno skręcony.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Awatar użytkownika

19 Kwi 2010, 13:22

Ten ostatni Civic już jest sprzedany :???:
więc zobaczę te dwa pozostałe.
W komisie, powiedzieli, że ten pierwszy (za 9300) wymaga jedynie zrobienia tych nadkoli - ząłożenie tych reperaturek tylnych błotników - co to wogóle jest? (tzn. na czym polega ta "naprawa" likwiduje się tę rdzę, czy tylko jakoś ją maskuje?)
I wycenił koszt na około 5 stów. No i powiedział, ze cena do negocjacji.
smycel
Nowicjusz

19 Kwi 2010, 16:27

Likwiduje rdze,reperaturka inaczej znajduje sie pod błotnikiem i wtedy całe nadkole wymieniasz albo poprostu wstawiasz na warsztat i oni Ci tam zrobią według siebie.
Barol
Awatar użytkownika

20 Kwi 2010, 17:40

Obejrzałem dziś tańszego Civica - rdzy na nadkolach widocznej nie ma - trochę robią się pęcherzyki, ale to chyba jest doc uratowania jeszcze.
Ale mam pytanie o coś innego - jak siadłem w nim i zmieniałem biegi (bez włączonego silnika), wszystko było OK, tylko jak wrzucałem wsteczny wtedy coś jakby lekko "chrobotało" było słychać i coś czuć.
Facet powiedział, że jak silnik jest wyłączony to normalne, bo przekładki w jakiejś pozycji zostały.
To prawda, czy ściemnia? :?:
smycel
Nowicjusz

20 Kwi 2010, 19:35

Prawda, bo wsteczny to dziwny bieg z dziwnym ustawieniem kół zębatych (we wstecznym są proste, w pozostałych skośne przez co lepiej przenoszą obciążenia i się "wbijają" przy większych obrotach) i zawsze - nawet na uruchomionym silniku - wstecznemu towarzyszą dziwne odgłosy i inna praca silnika

[ Dodano: Wto Kwi 20, 2010 19:38 ]
Poza tym hmm, nie rozumiem... Oglądałeś to auto przy wyłączonym silniku? Nie przejechałeś się? Uruchomienie silnika i krótka przejażdżka, osłuchanie silnika (z wyłączonym radiem i dmuchawą), sprawdzenie luzów kierownicy i działania wszystkich rzeczy w środku (nawet tak "głupich" jak ręczny, długie czy klimatyzacja) to obowiązek, nie możesz kupić auta bez zweryfikowania go podczas jazdy testowej.
ACSznycel
Zaawansowany
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 12
Miejscowość: z nienacka

20 Kwi 2010, 21:20

To było dopiero pierwsze podejście :wink:
Będę chciał jeszcze go zabrać do jakiegoś warsztatu żeby ktoś spojrzał na niego fachowym okiem i wtedy będzie okazja do przejażdżki.

[ Dodano: Czw Kwi 22, 2010 11:34 ]
Dziś idę obejrzeć to auto:

Wiem, że już wcześniej je wrzucałem,ale może jeszcze ktoś rzuci na nie świeżym okiem i wypowie się do do niego.
Z góry dziękuję

[ Dodano: Czw Kwi 22, 2010 15:25 ]
I jeszcze jedno pytanko, jak oceniacie poniższą Hondę:

Myslicie, że wszystko jest z nią OK, tzn, że nie była bita, ani nic takiego?
wiem, ze zdjęcia trochę kiepskie, ale może coś tam zauwazycie.
No i nie ma podanego przebiegu, ale i tak pewnie byłby cofniety :mad:
smycel
Nowicjusz