Ford Fiesta MK4

09 Mar 2015, 20:07

Witam,
aktualnie jeżdżę fiatem cc 700 i w rodzinie mogę tanio kupić forda fiestę mk4 1,25. Co sądzicie o tym aucie? Drogie w utrzymaniu? I jak z silniczkami? Czy warto się w to pakowac?
Kucharzlc
Nowicjusz

Prawo jazdy: 24 10 2011
Przebieg/rok: 5tys. km
Auto: Fiesta
Silnik: 1.25 75 KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 1999

09 Mar 2015, 21:18

Jak auto zdrowe i sprawne to warto. Dużym minusem tego modelu jest niestety ruda. Utrzymanie auta nie sprawia większych problemów,części zamienne dostępne praktycznie od ręki i w przystępnych cenach.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Mar 2015, 18:40

Dzięki za odpowiedz :). A jak wygląda to z silnikami w tym autku? Rudy ma niestety sporo. Ale poza tym wydaje się być w porządku. Macie może jakieś rady co do usuwania rudy?
Kucharzlc
Nowicjusz

18 Mar 2015, 20:46

A co jest przeżarte? Zwróć uwage na podłoge bo często jej już poprostu nie ma.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

18 Mar 2015, 21:37

Jak nadkola i progi to zrobisz spokojnie. Jak podłoga już ma trochę dziur i podłużnice zeżarte to nie warto. Chyba że za jakieś 5 stówek to możesz na części silnik sprzedać, wnętrze.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

19 Mar 2015, 20:13

Kupiłem go bo za 6 stów - cienkiego sprzedałem za 750 ( cieknący silnik ), a teraz rodzinka złą ze tak tanio fiestę puściła. Progów praktycznie nie ma ;) Nadkola delikatnie zeżarte, podłoga trochę bardziej niż delikatnie, ale flinstona jeszcze nie ma. Ze dwa trzy latka chyba pojeździ co? Mechanicznie jest sprawny. Jestem młodą osobą i na samochodach znam się gorzej jak na pływaniu synchronicznym, co grozi z rudą w podłodze?
Kucharzlc
Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Czy serwisowanie w ASO się opłaca?
    Wielu kierowców staje przed dylematem, czy warto płacić więcej za usługi w Autoryzowanej Stacji Obsługi, czy może lepiej zaoszczędzić, wybierając tańszy warsztat niezależny. Analiza wspomnianych ofert przynosi zaskakujące ...

19 Mar 2015, 20:19

To zrób szybko podłogę i progi.. Inaczej jedna zima i auto złamie się w pół... I nie chcę wiedzieć jakby ktoś Cię lekko puknął w bok..
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

06 Kwi 2015, 13:40

Witam , posiadam mk4 z 1.25 to b dobry silnik yamahy moj ma 200 tys i nic sie nie dzieje, rozrzad co 50 tys olej 5w30 mobil co 8-9 tys , Powazniejsza naprawa to wymiana alternatora czy lato czy zima nie ma problemu , w zime bawi mnie widok ludzi drapiących szyby bo w tej wersji przednia szyba i lusterka sa podgrzewane , polecam
silesiacool
Nowicjusz

Prawo jazdy: 21 09 1992
Przebieg/rok: 20tys. km
Auto: Ford Fiesta Sport
Silnik: 1.25 75KM