Ford Fiesta MK5 - zniklo wspomaganie

16 Cze 2010, 18:15

Witam
Jakis czas temu pękł mi przewód wspomagania, wylecial caly plyn. Przewód został naprawiony, jednak troche pojezdzilem bez oleju bo musialem jakos do mechanika dojechać. Po wymianie bylo ok, troche zgrzytało przy mocnym skręcie (na wolnej jeździe). Jezdziłem tak ok 3 miesięcy. Teraz kolejna awaria - zadymilo sie spod maski. Mniej więcej miejscu gdzie jest pompa wspomagania. Pare dni przed tym samochód nie odpalił dwa razy. Znikło wspomaganie. Po wyłączeniu silnika i odpaleniu znowu, pali się kontrolka akumulatora. Wróciłem nim w tym stanie do domu. Co mogło pójść?
Ostatnio edytowany przez vasteq, 16 Cze 2010, 18:29, edytowano w sumie 1 raz
vasteq
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań

16 Cze 2010, 18:18

vasteq napisał(a):Po wyłączeniu silnika i odpaleniu znowu pali się kontrolka akumulatora. Co mogło pójść?

Zobacz czy przypadkiem nie "strzelił"pasek klinowy... :?: :?:
Co bys nie robił,jak byś nie robił i tak piekło i tak piekło.
Nie odpowiadam na PW.
Migi60
Forumowicz VIP

Miejscowość: Polska
Prawo jazdy: 10 07 1979
Auto: OPEL CORSA
Silnik: 60KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2014

17 Cze 2010, 20:59

Jeżeli dymiło ci się z paska zdejmij go i sprawdź alternator oraz pozostałe urządzenia które napędza pasek czy nie są zablokowane.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków

11 Lip 2010, 20:38

okazalo sie ze to wina rolek. Lozyska sie wytarly. Rolki zostaly wymienione i pasek rowniez
vasteq
Nowicjusz

Miejscowość: Poznań
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Demontaż klamki Porsche Cayenne
    Jak wymontować klamkę/wkładkę kierowcy w Porsche Cayenne II gen. Może wydawać się to proste a jednak wielu ma z tym problem. Należy zdemontować zaślepkę wewnątrz drzwi. Należy przygotować torx 20 i w pierwszej kolejności ...