Ford Fiesta - opinie?

09 Sie 2009, 10:13

Witam mam "okazję" kupić Ford'a Fieste VI 1.4 TDCi 68KM za 18000 tyś zł. Ford ten posiada dobre wyposażenie i jest z 2005r. Przejechane ma 78000 tyś ( jest to możliwe, czy licznik napewno był kręcony?) co o tym sądzicie, jakieś opinie ogólnie na temat fordów i tego konkretnego silnika, a także chciałbym spytać o dostępność części ?

pozdrawiam.
bartek_
Nowicjusz

Miejscowość: Sosnowiec

09 Sie 2009, 10:18

Części do fordów są ogólnie łatwo dostępne
Przebieg według mnie jest prawdziwy ale sprawdzić w ASO nie zaszkodzi
W fordach należy uważać na wszechobecną korozję
Według mnie fajny fordzik tani w serwisowaniu jeżeli jest naprawdę zadbany to posłuży długo
szybki200
Aktywny
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 1
Miejscowość: z daleka

09 Sie 2009, 10:56

Te silniki powstały we współpracy z koncernem PSA,czas pokazał że nie można się do nich przyczepić!Autko na 4 z plusem ,tak to prawda tanie w utrzymaniu.Te silniki otrzymały specjalny system zaworów poprawiający zawirowanie powietrza w komorze spalania przy niskich obrotach silnika :grin: Stosunkowo prostą budowę ma zawieszenie (mała awaryjność)Napisałeś VI generacja?!To jest chyba jeszcze V-ta generacja gdyż w 2005 przebiegł facelifting,szósta pojawiła się w 2008 r.Kupuj ten samochodzi ,którego minusem może być tylko mdławy,zbyt spokojny wygląd i ogniska korozji jak radzi kolega Szybki,pojawia się nawet pod kokpitem(tutaj należy sprawdzić).AUTKO mało awaryjne.
PhantomASA1
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 3
Miejscowość: Z prawdy :)
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi RS 6 Avant - 700 Nm momentu obrotowego i 560 KM mocy
    W polskich salonach Audi można już zamawiać najnowszy, sportowy model z Ingolstadt – RS 6 Avant . Ten wyjątkowy samochód to połączenie 412 kW (560 KM) mocy i 700 Nm momentu obrotowego , z ogromnymi walorami użytkowymi ...
    Korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię
    Jednym z zagrożeń dla bezpieczeństwa ruchu drogowego jest korzystanie ze smarfona podczas przechodzenia przez jezdnię. Już w czerwcu wejdą jednak w życie przepisy, które tego zakazują. Choć to kierujący pojazdami powodują ...