Ford fiesta Problem z kierownica, stacyjką :(

11 Mar 2007, 19:38

Witam. Mam takową fieścinke rocznik 91. Stała przez jakis miesiac nieuzywana. Wsiadłem do niej dzisiaj wkładam kluczyk do stacyjki i nie moge przekręcić klucza. troszeczke idzie ale dalej nic. Kierownica jest zablokowana, nie idzie jej odblokowac ale to chyba jest zwiazane z ta stacyjka. Jeszcze jedno: kluczyk jest zapasowy ale wczesniej bylo wszystko ok. Dzieki za rady.
arasdziki
Nowicjusz

• 14 Mar 2007, 01:45

popróbuj delikatnie ruszać kierownicą i kluczykiem... nawet jeśli kierownica jest zablokowana, to powinno pomóc.
    DFireCrow

14 Mar 2007, 10:39

Niestety nie idzie tak zrobic. Probowalem na wiele sposobow i nic. kolege mi mowila ze zalczyla sie blokada i trzeba rozbierac inaczej sie nie obedzie
    arasdziki
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Jak podłączyć kable rozruchowe do akumulatora?
      Zima to najtrudniejsza pora roku dla naszego samochodu szczególnie jeżeli trzymamy go pod tzw. chmurką. Co zrobić jeżeli nie uda nam się uruchomić auta przy pomocy własnego źródła prądu jakim jest akumulator? ...