Ford fiesta Problem z kierownica, stacyjką :(

11 Mar 2007, 19:38

Witam. Mam takową fieścinke rocznik 91. Stała przez jakis miesiac nieuzywana. Wsiadłem do niej dzisiaj wkładam kluczyk do stacyjki i nie moge przekręcić klucza. troszeczke idzie ale dalej nic. Kierownica jest zablokowana, nie idzie jej odblokowac ale to chyba jest zwiazane z ta stacyjka. Jeszcze jedno: kluczyk jest zapasowy ale wczesniej bylo wszystko ok. Dzieki za rady.
arasdziki
Nowicjusz

• 14 Mar 2007, 01:45

popróbuj delikatnie ruszać kierownicą i kluczykiem... nawet jeśli kierownica jest zablokowana, to powinno pomóc.
    DFireCrow

14 Mar 2007, 10:39

Niestety nie idzie tak zrobic. Probowalem na wiele sposobow i nic. kolege mi mowila ze zalczyla sie blokada i trzeba rozbierac inaczej sie nie obedzie
    arasdziki
    Nowicjusz

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Płyn hamulcowy - nasze bezpieczeństwo na drodze
      Stan płynu hamulcowego nie jest badany w czasie obowiązkowych przeglądów przez Stacje Kontroli Pojazdów, ale doświadczenia mechaników jasno pokazują, że po polskich drogach porusza się wiele aut, w których ...