Ford Fiesta rocznik 1987 Pomocy!!!!

14 Sie 2006, 11:56

Witam!!! Mam taki problem a mianowicie.Odpalam auto pojeżdże troche i po jakimś czasie wskakuje mi na wysokie obroty ok 3500-4000 Tyż. obr. Czym to może być spowodowanie?Proszę o jakieś pomysły i rady.Pozdrawiam ;)
biger20
Nowicjusz

• 28 Sie 2006, 18:47

Trudno znaleźć w tym wypadku przyczynę, tym bardziej na odległość.Nie wiem czy jest to silnik z komputerem, czy gaznik, najlepiej jakbys podał pojemność bo o ile się nie myle większe silniki miały komputer(prosty moduł sterującu, ale tu nie jestem pewien).Ale jak jest to silnik z komputerem to może być właśnie jego wina.W takim wypadku najlepiej podjechać do ludzi co się bawią w elektronikę i podpiąć do kompa.
    Pozdrawiam.
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

28 Sie 2006, 22:38

POjemność tego silnika to 1.1.Jest to jednopunktowy wtrysk pośredni o ile sie nie myle.Jak coś to mnie popraw :) Znajomy mi mówił że może to być sprzeżyna na wtrysku ale mi nie powiedział gdzie ty usłyszałem ze gdzieś na w gażniku.Może od mieszanki lub od podawania ilości powietrza.Nie wiem zgłupiałem juz.Jak coś to czekam na jekieś pomysły.Pozdro
    biger20
    Nowicjusz

29 Sie 2006, 02:07

jakie tam sprężyny-gość opowiada ci bajki i bzdury.
    pojedź do gościa(mechanika) co ma pojęcie o naprawie samochodów,bo w ten sposób wpędzisz się w koszta a i tak autko nie będzie pracowało tak jak należy.
    jeżeli jest to wtrysk jedno punktowy(w co raczej wątpie) to może być uszkodzony potencjometr przepustnicy,lub nastawnik przepustnicy(silnik krokowy),może być nieszvzelność w układzie dolotowym.przyczyn jak widzisz może być kilka.
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Najpopularniejsze auta terenowe z USA - co warto importować?
      Samochody terenowe z USA cieszą się niesłabnącą popularnością na całym świecie, a ich import do Europy, w tym Polski, stale rośnie. Miłośnicy motoryzacji doceniają ich niezawodność, wytrzymałość oraz niepowtarzalny styl. ...
      Uważaj na Pieszych na wielopasmowych jezdniach
      Do najbardziej niebezpiecznych miejsc dla pieszych należą przejścia przez wielopasmowe jezdnie bez sygnalizacji świetlnej. Do potrąceń najczęściej dochodzi, gdy pieszy wchodzi na oznaczone przejście, widząc zatrzymujący się ...