Ford Fiesta rocznik 1987 Pomocy!!!!

14 Sie 2006, 11:56

Witam!!! Mam taki problem a mianowicie.Odpalam auto pojeżdże troche i po jakimś czasie wskakuje mi na wysokie obroty ok 3500-4000 Tyż. obr. Czym to może być spowodowanie?Proszę o jakieś pomysły i rady.Pozdrawiam ;)
biger20
Nowicjusz

• 28 Sie 2006, 18:47

Trudno znaleźć w tym wypadku przyczynę, tym bardziej na odległość.Nie wiem czy jest to silnik z komputerem, czy gaznik, najlepiej jakbys podał pojemność bo o ile się nie myle większe silniki miały komputer(prosty moduł sterującu, ale tu nie jestem pewien).Ale jak jest to silnik z komputerem to może być właśnie jego wina.W takim wypadku najlepiej podjechać do ludzi co się bawią w elektronikę i podpiąć do kompa.
    Pozdrawiam.
    arek_89
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: Małopolska

28 Sie 2006, 22:38

POjemność tego silnika to 1.1.Jest to jednopunktowy wtrysk pośredni o ile sie nie myle.Jak coś to mnie popraw :) Znajomy mi mówił że może to być sprzeżyna na wtrysku ale mi nie powiedział gdzie ty usłyszałem ze gdzieś na w gażniku.Może od mieszanki lub od podawania ilości powietrza.Nie wiem zgłupiałem juz.Jak coś to czekam na jekieś pomysły.Pozdro
    biger20
    Nowicjusz

29 Sie 2006, 02:07

jakie tam sprężyny-gość opowiada ci bajki i bzdury.
    pojedź do gościa(mechanika) co ma pojęcie o naprawie samochodów,bo w ten sposób wpędzisz się w koszta a i tak autko nie będzie pracowało tak jak należy.
    jeżeli jest to wtrysk jedno punktowy(w co raczej wątpie) to może być uszkodzony potencjometr przepustnicy,lub nastawnik przepustnicy(silnik krokowy),może być nieszvzelność w układzie dolotowym.przyczyn jak widzisz może być kilka.
    pozdro 8)
    Nie ma głupich pytań tylko są głupie odpowiedzi
    grzestv
    Zaawansowany
    Awatar użytkownika

Miejscowość: okolice Warszawy
    Auto: nie mam
    • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Audi Q7 – czy to najlepszy luksusowy SUV na rynku?
      Segment luksusowych SUV-ów nieustannie się rozwija, prezentując coraz to nowsze modele i innowacyjne rozwiązania technologiczne. Na tym wymagającym rynku Audi Q7 od lat utrzymuje swoją pozycję jako jeden z najbardziej ...
      Mercedes C 63 AMG - nowe ekskluzywne wersje "Edition 507"
      Do rodziny modeli C 63 AMG dołączają ekskluzywne wersje "Edition 507" z jeszcze potężniejszym, 6,2-litrowym silnikiem AMG V8. Dodatkowe 37 kW (50 KM) winduje jego moc do 373 kW (507 KM) przy maksymalnym momencie obrotowym ...