Ford Fiesta

26 Cze 2007, 17:12

Kup Fiestę ale w benzynce. Silnik 1,3 odpada bo to strasznie stara konstrukcja. Opla nie kupuj!!!! Bo zanim podpiszesz umowę to ci go rdza zje!!! Kup Fiestę w ZETECu, POLECAM!!!!
woytek13
Nowicjusz

Miejscowość: okolice Lublina

26 Cze 2007, 19:01

:D :shock: woytek13: możesz rozwinąć swoją wiedzę na temat tej koszmarnej rdzy w oplu corsie? Ty to ze swoich samochodzików...? :wink:
... miłujcie swoich nieprzyjaciół...
czerepach
Aktywny

Miejscowość: Mosina

26 Cze 2007, 21:18

Dokładnie 3 tygodnie temu kupiłem autko.
Szukałem Corsy i widziałem ich wiele, KAŻDA miała choć trochę rdzy: krawędzie drzwi, okolice przedniej szyby(!!), tylna klapa, maska. Słyszałem, że Ople rdzewieją ale tu się rozczarowałem.

Wybrałem Fiestę bo za tą samą kasę miałem nowocześniejszy silnik i gratki dwie poduchy, klime, radio, ABS, skórę na kierownicy. Resztę miała też Corsa (w większości przypadków).
woytek13
Nowicjusz

26 Cze 2007, 21:53

woytek13: I jesteś cały happy, bo na Twojej fiestce nie dostrzegłeś rdzy? Poczekamy - zobaczymy...I powiadasz, że w corsach nie było z 2-ma poduszkami i elektrycznymi szybami? To co oglądałeś? Corsy A czy wersję B?
czerepach
Aktywny

26 Cze 2007, 22:02

Szyby i poduszka JEDNA były owszem. Dało się znależć również bogate wersje jedna dopiero roczniki po 98 bodajże. A to się wiązało z wyższą ceną. Co do stanu blacharki w mojej Fieście to jest super. Spód auta piękny. A co do wyposażenia Corsy to znajdźmi na allegro tanią dobrze wyposażoną Corse, porównywalną z jakąś Fiestą...
woytek13
Nowicjusz

26 Cze 2007, 22:10

:D Znajdę Ci niejedną z dwoma poduszkami, radiem oplowskim i co tam jeszcze, ale napisz rocznik i cenę swojej; jak chcesz być między "braćmi"- to wejdź i zaloguj się na fiestaklubpolska.pl :wink:
czerepach
Aktywny

• Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Ubezpieczenie OC i AC samochodu bez tajemnic
    Ubezpieczenie samochodu to jedna z najważniejszych kwestii, o której muszą pamiętać właściciele pojazdów. Zarówno ubezpieczenie OC, jak i AC mają swoje specyficzne role, które pozwalają chronić ...
    Luxury Sedans, Midsized - Audi A6
    Czasopismo "Consumer Reports" ogłosiło Audi A6 najlepszym samochodem w kategorii luksusowych sedanów średniej wielkości - "Luxury Sedans, Midsized". Redakcja magazynu oceniała właściwości jezdne, jakość wnętrza, zużycie ...

27 Cze 2007, 13:18

Jestem już na fiestaklubpolska.pl :D A moja to rocznik 96 wyposażenie to 2xPP, ABS klima, 2xESZ, CZ, alarm, wspomaganie, radio, 6 głośników, metalik, 7000 + opłaty
woytek13
Nowicjusz

27 Cze 2007, 13:36

:D Nooo!? Wyposażenie niezłe! Porozgladaj się po forum...i niech Ci fiestka służy jak najlepiej i dłuuuugo! Może o LPG pomyślisz? :lol:
czerepach
Aktywny

27 Cze 2007, 15:01

No, LPG + ZETEC to by ładnie latało :lol: :lol: Cieszę się z wybranego samochodu, pracuję jeszcze nad detalami ale już jest OK.
woytek13
Nowicjusz