REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
rafmik napisał(a):PS. Dziś byłem na komputerze wyskoczyły błędy;
P 1211
P 2291
P 0251
Dziwi mnie w dalszym ciągu jak udałeś się na odczytanie błędów ?.rafmik napisał(a):Od tamtej pory Tylko kręci i nic więcej
Musi być ten prawdziwy plak , (nie np. z K2 ) lub typowy samostart. Wskazany w Twoim przypadku jest test wtryskiwaczy na przelew i podgląd w programie diagnostycznym ciśnienia paliwa na szynie CR. We własnym zakresie możesz zacząć od wymiany filtra paliwa.rafmik napisał(a): Troszkę czytałem na ten temat i też próbowałem na plaku odpalić i tez nic to nie dało.
Nie powinny się świecić podczas jazdy tylko przy odpalaniu.rafmik napisał(a):Ale zaobserwowałem że na dłuższej trasie raz mi się zaświecą świece żarowe na początku jazdy tak około 10km do 20km na trasie 140 km a jak wracałem ta sama trasa wogóle mi się nie zaświeciły
Wymieniałeś razem z regulatorem napięcia?rafmik napisał(a):A co do elektryki założyłem nowy używany alternator który jest dobry bo było sprawdzane ładowanie w samochodzie przed wyjęciem ale nadal jest ładowanie 15,2V nie zależnie czy jest ciepły czy zimny a jak dodam gazu to się zmniejsza ładowanie.
Pod czas jazdy to wyczułeś?rafmik napisał(a):Zaoserowałem dziś dziwny ruch pedału gazu taki delikatny uskok w dół i do góry i po tym zaświeciła sie ta słynna kontrolka świec. Może mieć coś wspólnego z tym?
Może sprawdź podłączenia przewodów do alternatora i regulatora, czy masy są dobre. Przy takim napięciu wygotujesz szybko akumulator. Sprawdź czy masz możliwość sprawdzenia poziomu elektrolitu w akumulatorze jeżeli tak to sprawdź jego poziom.rafmik napisał(a): wymieniłem razem z regulatorem
Kacper napisał(a):Pod czas jazdy to wyczułeś?
Kacper napisał(a):Może sprawdź podłączenia przewodów do alternatora i regulatora, czy masy są dobre. Przy takim napięciu wygotujesz szybko akumulator. Sprawdź czy masz możliwość sprawdzenia poziomu elektrolitu w akumulatorze jeżeli tak to sprawdź jego poziom.