REKLAMA
Witam wszystkich,
Na cel zakupowy dysponuję budżetem do ok 17 tys. Nad zakupem zastanawiam się już od jakiegoś czasu - mam już za sobą kilka typów, z których wycofałem się.
Aktualnie na tapecie mam:
1. Ford Focusa z silnikiem 1.8 tdci - chodzi o wersję kombi (rocznik 2002-2003 jak za tą kwotę).
2. Skoda Fabia 1.9 tdi - też kombi (chociaż skoda mniej wizualnie mi się podoba...i jest mniej komfortowa na pewno)
W zasadzie chodzi mi o auto ekonomiczne (nie tylko w zużyciu paliwa ale i pod względem awaryjności oraz związanymi z tym kosztami) i przestronne (rodzinne - ja, żona, dwójka dzieci i związane z tym graty )
Naczytałem się o dieslach różnych złych rzeczy w necie i na tej podstawie mam wątpliwości co do zasadności zakupu auta z silnikiem na olej napędowy - poproszę też o wypowiedzi w tym temacie
A może podsuniecie mi jakieś godne uwagi typy od siebie?
ps. Rozważałem też zakup Citroena Xara z rocznika 2002 np (nieco tańszy) i włożenie 2-2,5 tyś w odświeżenie tego auta (xara sedan nie jest chyba mała i powinna sprostać wymaganiom przestrzennym)...lub też nad c5 (sedan) z 2002-2003 - wizualnie wypada korzystnie, ale jak wiem jest nafaszerowana elektroniką, która (jak się dowiedziałem) jest zawodna