Ford Focus 1,8 TDDI trzask w silniku po zgaszeniu.

24 Cze 2010, 22:43

Witam.

Wracałem dziś z pracy do domu nieco podenerwowany. Pozwoliłem sobie nieco za dużo z gazem i przejechałem z impetem przez kałużę, która była w sporej dziurze. Cóż... Zawieszenie nie uległo uszkodzeniu, a po dojechaniu do domu, gdy zgasiłem silnik usłyszałem takie pojedyncze, dosyć mocne stuknięcie spod maski, jeszcze zanim silnik całkowicie stracił obroty. Tak, jakby to trzaśnięcie, stuknięcie, było w tym samym czasie, co całkowite zatrzymanie pracy silnika. Podczas odpalania ma miejsce podobna sytuacja. Stuknięcie i silnik pracuje. Gdy nieco ostygł, nie było tego, gdy zagrzał się na nowo - gaszenie=trzask, odpalanie to samo. Nie wiążę tego bezpośrednio z tym przejazdem przez dziurę w drodze ale miało to m9iejsce, dlatego to zaznaczam. Co to może być? Czy są powody do zmartwień?

Jak w temacie: Ford Focus 1,8 TDDI 90KM.

Proszę o odpowiedź, jeżeli ktoś wie, co to może oznaczać.

Pozdrawiam.
EQALISER
Nowicjusz

Miejscowość: Jaworzno

26 Cze 2010, 07:26

może dwumas siadł lub któraż z poduszek na silniku oberwana i dlatego taki objaw..
rafi195
Aktywny
Awatar użytkownika

Miejscowość: małopolska

26 Cze 2010, 16:02

Podejrzewam dwumase.
Stanisław1
Nowicjusz

Miejscowość: Raszków
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Dlaczego warto rozważyć kupno samochodu elektrycznego?
    Zainteresowanie samochodami elektrycznymi stale rośnie i nie wygląda na to, aby w najbliższym czasie miało się to zmienić. Powody tego stanu rzeczy są różne, ale z pewnością najważniejsze są dwa – znaczące zmiany ...
    Volkswagen T5 4MOTION
    Napędzane na wszystkie koła Volkswageny T5 - Transporter, Caravelle, Multivan i California cieszą się coraz większą popularnością. Dla 4MOTION z 6-biegową przekładnią manualną do wyboru są silniki TDI o mocy 103 kW/140 KM ...