Witam was serdecznie to pierwszy mój post i gdzie jak nie tu mogę starać sie uzyskać rzetelnej konkretnej informacji porady ..
Więc mamy z dziewczyna po 22lata właśnie zdaliśmy prawko i pomimo że jesteśmy młodzi nie "jara" nas szybka jazda "zbajerowaną" bryką .. szukamy samochodu bezpiecznego pojemnego lubimy wycieczki no i dziennie dojeżdżamy do pracy jakieś 35km w jedną stronę.. nigdy wcześniej nikt z nas nie miał styczności z fordem ja jeździłem bez prawka rok astra jedynie ..... zanim założyłem ten post dużo czytałem ale jest kilka pytan choc podobnych to innych więc zaczynam ..
1- Chcemy kupić benzyniaka z 2004/5roku wersja ZETEC nie wiem która to mk więc wybrałem 1 samochód będzie miał przejechane ok 60-75tys mil , mil bo przebywam w UK i pytanie czy te silniki i samochody sa tej samej jakości w sensie podczas produkcji jak w PL czy może są w UK i czymś się różnią ? lepsze gorsze ktos wie?
2- Na co zwrócić uwagę podczas oględzin tego autka z silnikiem 1.8 co podnieść gdzie zaglądnąć aby później nie żałować pojade z "mechanikiem" oglądać ale jak mi poradzicie o ile tu jesteście wy "cmaxsiarze":) bede wiedział co mu przekazać gdzie ma patrzeć
3- Jak macie coś od siebie do doinformowania mnie jak dbac co lac co to auto lubi czego nie lubi takie najbardziej powszechne najczęstsze problemy usterki ...słyszałem od gościa że nie odpalał mu na desce rozdzielczej był błąd i musiał w nia puknąć pięścią błąd znikał i wtedy odpalał:)
Jako młody kierowca bardzo sobie cenie każdą waszą porade i dobre słowo Dziękuje za pomoc i pamiętajcie samochód kupuje na terenie UK i będe nim smigał po UK o ile w ogóle ma to jakieś znaczenie :diabel2: