Ford Focus - dziura w "rurze" od Turbiny

19 Kwi 2017, 13:21

Witam, jest to pierwszy mój post na grupie więc proszę o wyrozumiałość :D Problem wygląda tak, że wczoraj jak wracałem do domu zauważyłem ze brak mocy. Modliłem się, żeby to nie było turbo. Zatrzymałem się, podniosłem maskę i zobaczyłem straszną dziurę na jednym z węży od turbiny. Na zdjęciu starałem sie jak najlepiej to przedstawić. Byłem w sklepie z częściami ale pan powiedział ze ta część bedzie mnie kosztować 650zł co według mnie jest przesadą. Sprawa wygląda tak, że nie mogę tego nigdzie znaleźć i sobie samemu zamówić bo nie wiem dokładnie jak to sie nazywa. Jestem w trakcie zamiany auta na inne, ale nie chce z drugiej strony sprzedawać komuś nie sprawnego samochodu. Proszę o pomoc jak mam to znaleźć. Auto to Ford Focus Mk2 1.6 TDCi 109km

Ford Focus - dziura w "rurze" od Turbiny

Dziękuje i pozdrawiam
JesteDadzi
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: Ford Focus mk2

19 Kwi 2017, 14:48

Rura dolotowa turbo, przykladowa aukcja na allegro
[link do oferty na Allegro wygasł]
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4

19 Kwi 2017, 14:54

Dziękuje Kao za pomoc!
JesteDadzi
Obserwowany

Zdjęcia: 1
Auto: Ford Focus mk2
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Tarcze hamulcowe zabezpieczone przed korozją
    Żeliwa są obecnie najpopularniejszym materiałem stosowanym do produkcji tarcz hamulcowych. Decyduje o tym stosunkowo prosta technologia odlewania, dobre właściwości termiczne i łatwa obróbka. Niestety, jak większość ...
    Prestiżowa nagroda dla lotniskowej strefy Lexusa
    W ubiegłym roku na brukselskim lotnisku powstało wyjątkowe miejsce - The Loft by Brussels Airlines and Lexus. Ta spokojna przystań dla strudzonych podróżnych otrzymała właśnie tytuł najlepszej lotniskowej strefy lounge ...