Ford Focus Mk1 Kombi czy Audi A4 avant b5 ?

03 Lut 2013, 22:57

Witam wszystkich mam do wydania do 7 tysięcy i chciałbym kupić uniwersalny samochód.(Oczywiście nie w Pl).
Auto potrzebne na trasy rzędu 500 km gdzies co tydzien lub co 2 tygodnie, i wchodzi w grę benzyna i diesel (ale bez pompowtrysków,na zwykłych wtryskach tak bo takowego miałem i żałuje że nie zostawiłem dla siebie). No i powiem tak jeżdzę dużo i zatem potrzebne mi wygodne auto kiedyś miałem na handel focusa kombi mk1 i byłem mile zaskoczony nagłosnieniem seryjnym, ale audi nie jeździłem jeszcze co mi doradzilibyście silnik obojętnie jaki ale minimum te 100km ma mieć. Auto ma być z minimum 1997 r. Słyszałem, że w audi zawiecha droga , focusa już troszke znam wiec wiem że dość dobry samochód i miłe audio i dobrze sie drogi trzyma.
Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i czekam na ew.odpowiedziami.
Ostatnio edytowany przez maxer93 04 Lut 2013, 14:07, edytowano w sumie 2 razy
maxer93
Nowicjusz

Prawo jazdy: 03 02 1995
Przebieg/rok: 45tys. km
Auto: SY ActyonSport,Opel Vivaro
Silnik: 2.0 xdi,2.5 cdti
Paliwo: Diesel
Typ: Terenowy
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2007

04 Lut 2013, 08:46

Żaden z nich z jednego prostego powodu masz za mało funduszy,A4 na 100% będzie złom a Focus już podgnity.
Ja bym poszukał Passata B4 1.9TDI 90KM,idiotoodprony diesel,przebiegi rzędu 500-600tys nie są mu straszne,duży i wygodny.
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
[link do oferty na Allegro wygasł]
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

05 Lut 2013, 15:12

Zawsze możesz podnieść sobie moc w takim Passacie.
Koniu
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 4
Miejscowość: obecnie Fulda
Auto: Mondeo // Astra

05 Lut 2013, 16:11

Dokładnie,jednostka ALH jest podatna na wszelkie przeróbki,chipy itp.
Wydajemy pieniądze, których nie mamy, na tuning, którego nie potrzebujemy, by podobać się ludziom, których nie znamy.
Barol
Moderator - Jakie auto kupić?
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 0
Miejscowość: Górny Śląsk
Auto: VW Golf VI
Silnik: 1.4 TSI 122KM
Paliwo: Benzyna
Typ: Hatchback
Skrzynia biegów: Automatyczna
Rok produkcji: 2012

06 Lut 2013, 15:01

Chcesz jeżdzić autem czy smietnikiem na kołach? Bez obrazy ale to kiepski wybór. Ja polecam coś co sam mam i jestem zadowolony i mimo że lubie co chwile zmieniać auta to to autko zostaje u mnie na dłużej :)
[link do ogłoszenia na Otomoto wygasł]
TFSI
Stały forumowicz

Auto: Alfa Romeo 156
Silnik: 1.9JTD 115km
Paliwo: Diesel
Typ: Sedan/Limuzyna
Skrzynia biegów: Manualna
Rok produkcji: 2003
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

BMW X Coupé 2001
    BMW X Coupé to źródło kreatywnej inspiracji oraz zapowiedź kierunku stylistycznego, który obierze BMW w XXI wieku. Poprzez scalenie elementów coupé oraz auta typu cross-country, koncept ...