Ford Focus MK1 - przebarwienia lakieru

22 Lip 2020, 15:55

Witam,
Mam problem z przebarwieniami na lakierze. Zaczęło się wszystko od przeciekającego szyberdachu postanowiłem użyć arkusza folii magnetycznej aby zapobiec przeciekaniu.
W tym momencie naprawiłem już okno dachowe, ale nagle wyskoczyły takie plamy które w ogóle nie są wyczuwalne pod palcem ani w żaden sposób nie jestem w stanie tego usunąć mam na myśli mycie i wycieranie. Proszę o pomoc

Pozdrawiam Ford Focus MK1 - przebarwienia lakieru
Przemo25
Obserwowany

Zdjęcia: 1

23 Lip 2020, 09:17

Powstały one pod arkuszem folii magnetycznej? Wygląda na to ze powstały one w miejscu gdzie była ta folia na dachu. Dobrze rozumiem?

Spróbuj użyć pasty polerskiej, zobaczysz czy to zacznie schodzić.
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

23 Lip 2020, 11:10

Tak dokładnie stało się to tylko pod arkuszem folii magnetycznej, jaką pastę byś polecił?
Przemo25
Obserwowany

Zdjęcia: 1

28 Lip 2020, 10:41

Kup nawet najtańsza TEMPO ona jest lekko ścierna i zobaczysz czy będzie schodziło. Może się okazać że ręcznie będzie ciężko i trzeba będzie użyć polerki, a wcześniej drobnoziarnistego papieru ściernego.

Tu jednak najlepiej jak by się wypowiedział @Kao :wink:
Rokiko
Forumowicz VIP

Zdjęcia: 35

28 Lip 2020, 11:09

Szczerze mówiąc to nie spotkałem się z taką sytuacją więc też nie będę czarował co zrobić, można spróbować polerować ale szorowanie tempo nic nie da to pewne. Zrób prosty test, stan na czymś wysokim abyś miał dach poniżej siebie, zlej dach woda i zobacz czy dalej dostrzegasz tak mocno te przebarwienia, jeżeli nie lub nieznacznie to jest szansa że poddanie dachu polerowaniu może uratować sprawę.
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Lexus RX L - 7-miejscowy SUV klasy premium
    Model RX dwie dekady temu zainicjował zupełnie nowy segment luksusowych SUV-ów i od tej pory jest jednym z najpopularniejszych modeli Lexusa na całym świecie. Jego najnowsza generacja w odmianie L jest o 11 cm dłuższa ...