Odkształcenie drzwi

18 Sie 2020, 23:24

Mam chyba nietypowa sprawe... otoz ostatnio zauwazylem ze drzwi przednie od strony pasazera najzwyczajniej w swiecie nie sa dokladnie sparsowane... . Zalaczam zdjecia, jednak zdaje sobie sprawe ze na fotografii niezmiernie trudno jest to pokazac z uwagi na perspektywe (jakos tez pozostawia wiele do zyczenia, za co z gory przepraszam).

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]

Generalnie po stronie lewej (Corolla 2017 5d, manual 132km) wszystko wyglada pieknie, natomiast strona prawa auta (drzwi) pokazuje ze od dolu cos odstaje...nie wiem do konca czy to drzwi przednie czy tylnie, ale zakladam ze przod - bowiem na srodku drzwi mam slad po uderzeniu - prawdopodobnie ktos na parkingu otwieral drzwi i .... w moje. Tylko czy takie cos jest w stanie znieksztalcic forme drzwi? Wierzyc mi sie nie chce:)

Nie abym sie bardzo tego czepial...ale jednak gdyby ktos kiedys sie spotkal z podobna informacja i wie ze da sie to poprawic albo czy w ogole sa jakies mozliwosci, to ja i moj pedantyzm bedziemy bardzo wdzieczni:)
michaladm
Nowicjusz

Zdjęcia: 0

18 Sie 2020, 23:53

wyglada to na uszkodzenie zrobione zamykając drzwi, wykluczam tu udział innego auta. Przychodzą mi do głowy następujące przykładowe sytuacje
; przytrzaśnięcie pasa
; silny wiatr który otworzył drzwi za bardzo i wygiął zawias

Jak to naprawić? odwrócić sytuację zdarzania :wink:
To nie moc ani sprzęt a technika czyni z Ciebie zawodnika
Kao
Moderator
Awatar użytkownika

Zdjęcia: 107
Miejscowość: Francja
Przebieg/rok: 40tys. km
Auto: Bmw 645Ci, M3, Vw T4
  • Ciekawe publikacje motoryzacyjne

Volkswagen Crafter "Van of the Year 2017"
    Nowy Crafter marki Volkswagen Samochody Użytkowe, produkowany wyłącznie w fabryce w Białężycach koło Wrześni, pod wieloma względami wyznacza standardy wśród aut dostawczych. Samochód ma bardzo bogate wyposażenie ...