REKLAMA

Forum samochodów hybrydowych, elektrycznych i konwencjonalnych
Przy tak długim czasie przez jaki stał rozładowany nic z nim nie zrobisz i akumulator będzie do wyrzucenia. Tym bardziej że widzisz sam że był ładowany długo a mimo to nie naładował się.Dzony13791 napisał(a):Pierwsze pytanie, ile taki rozladowany akumulator musi sie ładować, żeby mi auto odpaliło albo zeby go naładować do konca?
Nie możesz odpalić samochodu z akumulatora który mas 6V bo samochód ma instalację 12V. Poza tym masz padnięty akumulator więc nawet jak go odpaliłbyś na kable to i tak się nie naładuje i tylko szkoda tu alternatora.Dzony13791 napisał(a):I druga sprawa to to ze mógłbym spróbować go odpalić na kable za pomocą drugiego akumulatora tylko że jest on z ciagnika i różni sie parametrami. Z ciagnika mam dwa akumulatory 6 V a z auta jeden 12V
Jeszcze tak patrzę że jak te z ciągnika połączysz szeregowo to będziesz miał 12V więc może by jeszcze tak to zrobić ale musisz je wyjąć z ciągnika podłączyć szeregowo ze sobą i dalej do instalacji samochodu (tylko do odpalenia).Dzony13791 napisał(a):Z ciagnika mam dwa akumulatory
Dzony13791 napisał(a):auto stało przez kilka miesięcy nie jeżdzone, tylko raz na jakiś czas robiłem krótki kurs do sklepu.