Witam serdecznie, mam pytanie czy mogę odpalić audi A4 2.0 tdi na kable w przypadku gdy dawcą będzie astra j 2.0 cdti? W audi jest akumulator 12V 95Ah 850A, a w oplu 12V 72Ah 680A, czy może tylko narażam się na rozładowanie akumulatora w oplu, a audi nie ruszy? No i drugie pytanie, zakładając teoretycznie, że uda się odpalić audi to zawsze słyszałem, że dobrze jest przynajmniej te 30km przejechać, żeby naładować akumulator, niestety audi na chwilę obecną nie jest zarejestrowane, więc wyjazd na drogi publiczne jest wykluczony, a robić 30km po ogrodzie specjalnie mi się się uśmiecha
czy w takim przypadku może po prostu postać jakiś czas odpalony lub ewentualnie gazować go na postoju i też to przyniesie zamierzony efekt? No i jeśli tak to ile czasu mniej więcej musiała by być odpalona audica? Pozdrawiam
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
[Aby pobrać załącznik musisz być zalogowany na forum » zaloguj się]
@edit
Czy jeśli okaże się, że nie uda się uruchomić w ten sposób audi, to czy można spróbować przełożyć akumulator z opla do audi, czy jednak audi wymaga trochę mocniejszego akumulatora do odpalenia